Címlap Baleset Nyaralni indu...

Nyaralni indult a 38 éves édesanya két gyermekével, tragédia lett a vége

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyaralásra indult egy 38 éves lengyel nő és két kislánya. Szombat hajnalban azonban tragikus kimenetelű balesetet szenvedtek a 86-os sz. főúton. Sajtóinformációk szerint a két kicsi végignézte az édesanya haláltusáját. Az egyik kislány életéért Pécsett küzdenek, míg a másikat a zalaegerszegi kórházban ápolják. 

Borzalmas baleset történt Zalalövőnél. Egy 38 éves édesanya szombat hajnalban a 86-os számú főúton – eddig tisztázatlan körülmények között – áttért a szemközti sávba, majd ott egy rakományokkal megpakolt kamionnal ütközött. A két kislány túlélte a balesetet, édesanyjuk viszont a helyszínen elhunyt.

Egy 6 és egy 8 éves kislány utazott az autóban, akik közül a nagyobb életéért még mindig küzdenek. Úgy tudjuk, őt Pécsre szállították koponyasérüléssel és többszörös végtagtöréssel. Testvérét Zalaegerszegen horzsolásokkal kezelik.

Figyelmeztet a rendőrség!

A napokban a rendőrség közleményben kérte a közlekedőket arra, a fokozódó meleg miatt jobban figyeljenek az utakon!

  • A megszokottól nagyobb körültekintéssel és odafigyeléssel induljanak útnak!
  • Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!
  • Fogyasszanak megfelelő mennyiségű alkoholmentes folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital!
  • Ha tehetik, kerüljék a legmelegebb órákban történő elindulást! Mindig kipihenten, megtervezett útvonallal induljanak el és gyakrabban álljanak meg felfrissülni!
  • Ha klímát használnak ügyeljenek a hőmérséklet helyes beállítására, hiszen a túlzott hőmérséklet különbség káros a szervezetre.
  • Lehetőség szerint igyekezzenek árnyékban parkolni és indulás előtt szellőztessék át a gépkocsit! Parkoláskor használjanak árnyékolókat, amivel megelőzhető az utastér, a kezelőszervek és az ülések túlzott felmelegedése!                         
  • Soha ne hagyjanak még rövid időre sem gyermeket, időset, állatot a zárt, parkoló autóban! Bezárva – akár kissé lehúzott ablak mellett is – a kocsi belső hőmérséklete rövid idő alatt elviselhetetlenül felforrósodik, ami életveszélyes is lehet.
  • Akik nehezen viselik, a meleget a nyári hőségben lehetőleg ne üljenek volán mögé!  A tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolhatja az egészségi állapotot, mely a közlekedés során is kockázatot jelenthet.
  • A sebességhatárokat, a követési távolságot minden esetben tartsák be, óvakodjanak a hirtelen manőverektől, kormánymozdulatoktól!
  • Járművezetőként számoljanak azzal, hogy a nyári hőség a gyalogosokra is kedvezőtlenül hat, jellemző lehet rájuk a figyelmetlen, bágyadt közlekedés; nem néznek alaposan körül, mielőtt az úttestre lépnek.

Ne feledjék! A legjobb prevenció a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás mellett a közlekedési szabályok betartása!

(Kiemelt képünk illusztráció!)