Címlap Baleset Parkoló autój...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Siklósi Járásbíróság egy nőt súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt egy év – végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett – börtönre és kettő év kettő hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélt.

A Pécsi Törvényszék közlése szerint a vádlott nő tavaly júniusban a lakóhelyén beült kocsijába, majd egy siklósi áruházhoz autózott, ahol nagy mennyiségű szeszesitalt vásárolt. A pia részét az áruház parkolójában megitta, majd visszaült a gépkocsiba, és miközben zenét hallgatott, megitta a megvásárolt szeszesital megmaradt részét is.

Miután végzett, a vádlott ittas állapotban vezetve elindult az áruház parkolójából a lakóhelye irányába. Egy útkereszteződésben jobbra kis ívben akart rákanyarodni a főútra, azonban ittassága miatt nem a főútra, hanem az úttest mellett lévő gyalog- és kerékpárútra kanyarodott rá, majd azon közlekedett.

A vádlott utolérte a gyalog- és kerékpárúton kerékpárral közlekedő sértett férfit és annak hozzátartozóját, majd megpróbálta őket megelőzni, azonban előzés közben a gépkocsi jobb oldalával elsodorta a sértettet, aminek következtében a sértett férfi a kerékpárral elesett.

A vádlott a balesetet követően kiszállt a gépkocsiból, majd közölte az őt számon kérő sértetti hozzátartozóval, hogy a főúton közlekedett és „mindig itt szokott haladni, amikor erre jár”.

A helyszínre érkező rendőrök a vádlottat rendőri intézkedés alá vonták, majd az elvégzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy a vádlott a gépjármű vezetésekor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A vádlott érvényes vezetői engedélyét a helyszínen az intézkedő rendőrjárőr elvette.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

(Illusztráció: Getty Images)