Címlap Baleset Rátalált a mo...

Rátalált a modellváltást támogató „egyetemistákra” a kormány kedvenc lapja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csak a végén kiderült, hogy szinte semmi közük nincs az átlagos "egyetemistákhoz", mert radikális, szélsőjobboldali csoport vezetői állnak mögötte. 

„Nagy lehetőség az egyetemeknek, hogy egy kissé fénytelibb irányba mozduljanak el a modellváltás következtében. A liberális túlsúly a nagyobb ellenőrizhetőség miatt megcsappanhat” – írta Facebook-bejegyzésében az Egyetemi Ellenállás nevű hallgatói csoport – szemlézi a Magyar Nemzet.

A „hallgatói csoportot” azonban hiába keresi bárki a Facebookon, azt ugyanis a közösségi platform megszüntette, vélhetően gyűlöletbeszéd miatt.

A Magyar Nemzet idézte is a szervezet közleményét, amely szerint

  • „nagy reményekkel fogadják a közeledő oktatási reformot és az egyetemekre érkező jelentős anyagi támogatásokat,
  • napjainkra a magyar felsőoktatás válságba került, annak struktúrája és oktatási színvonala nem felel meg a kor kihívásainak,
  • a függetlenség köpenyét szép lassan lerántották /az egyetemek/, és előkerült alóla a szörnyszülött, az ateista liberalizmus,

A hallgatókra azóta a legtöbb egyetemen folyamatosan ömlik a liberális szenny, LMBTQP-propagandával megfűszerezve. Azonban a modellváltás most jelentős változásokat hozhat el, végre újra nőhet a konzervatív hallgatók élettere ”

– fogalmazott az Egyetemi Ellenállás.

A „hallgatói csoport” szerint az alapítványi irányítással sokkal jobban ellenőrizhetővé válnak az egyetemek. „A liberális oldal legnagyobb félelme jelen pillanatban pontosan ez – folytatják – , mivel ők a kutatói és oktatói szabadság alatt azt értik, hogy szabadságukban álljon elnyomni a normalitás képviselőit. A megvalósult liberális diktatúrát féltik” – írták.

A „konzervatív gondolkodású fiatalokat tömörítő” szervezet mögött azonban a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társelnöke, Barcsa-Turner Gábor és alelnöke, Kónyi-Kiss Botond áll, ők hívták életre.

Honlapjuk is van, mégpedig nem is akármilyen!