Címlap Baleset Rendőrautót e...

Rendőrautót előzött szabálytalanul, mázlija volt a sofőrnek, hogy nem lett tragédia…

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vármegyei rendőr-főkapitányság összesítése szerint Baranya útjain január 2-a és 8-a között összesen 51 baleset történt. Közülük tíz személyi sérüléssel járt – ötször annyi, mint az előző év hasonló időszakában. A sérüléses balesetek közül hét eset könnyű, míg három eset súlyos sérüléssel járt. Ittasság gyanúja egy balesetnél merült fel.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai között ismét szerepelt a sebesség nem megfelelő megválasztása, valamint a szabálytalan kanyarodás és előzés is.

A rendőrök a szolgálati gépkocsiba szerelt fedélzeti kamerával rögzítették azt a szabálytalan előzést, amelyből szerencsére nem lett tragédia. Az elmúlt évben Baranya vármegyében 16 esetben történt személyi sérüléssel járó baleset szabálytalan előzés miatt. Mivel az előzés az egyik legbalesetveszélyesebb manőver, különösen fontos, hogy a gépjárművezetők mindig szabályosan, körültekintően, az arra alkalmas útszakaszon, a megfelelő irányjelzések használata mellett kezdjék meg.