Címlap Baleset Rombolt a sza...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén huszonhárom jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra; a tűzoltók háromszor tűzhöz, tizennégy alkalommal pedig műszaki mentéshez vonultak, hat jelzés tévesnek bizonyult – derül ki a szervezet összesítéséből.

A vihar nem kímélte Baranyát: vasárnap öt alkalommal riasztották a tűzoltókat esőzés okozta károk miatt. Hajnalban Magyaregregy külterületén, délelőtt pedig Szigetváron okozott útzárat egy-egy kidőlt fa, ezeket a komlói és szigetvári hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Délelőtt fél tizenegykor a sellyei hivatásos tűzoltókat riasztották, miután sínekre dőlt egy fa Sellye külterületén. Az egység feldarabolta a fát, majd szabaddá tette a vasúti pályát. Este Sásdon, az Akácfa utcában okozott gondot a nagy esőzés, egy ház udvarát és garázsát öntötte el a víz. A sásdi hivatásos tűzoltók civilekkel és önkormányzati dolgozókkal kiegészülve homokzsákokból elterelő gátat építettek, megvédve ezzel a házat, amely lakható maradt. Mánfán is a nagy mennyiségű eső veszélyeztette a közlekedést, itt azonban az ár levonult, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.