Címlap Baleset Szomorú stati...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A BVRFK összesítése szerint Baranya közútjain március 13-a és 19-e között összesen 48 baleset történt, amelyek közül 43 anyagi kárral járt, öt esetben pedig személyi sérülés is történt. Két baleset könnyű, kettő súlyos sérüléssel végződött, egy baleset során pedig egy járművezető a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a gyorshajtás, a szabálytalan előzés, az elsőbbségadás elmulasztása és a gyalogoshiba voltak.

Pécs külterületén a 6-os számú főközlekedési úton Pécs felől Hird irányába közlekedett a belső forgalmi sávban az a személygépkocsi, amelynek vezetője – vélhetően a sebessége helytelen megválasztása miatt – későn észlelte az előtte haladó, és balra kanyarodási szándékkal lassító, majd megálló személygépkocsit, és nekiütközött. Az ütközés következtében a kanyarodni szándékozó jármű jobbra, a külső sáv irányába csapódott, ahol nekiütközött egy, a külső forgalmi sávban haladó járműszerelvénynek, míg a hátulról nekiütköző személygépkocsi az ütközés következtében megpördült, áttért a szemközti oldalra, ahol összeütközött egy, a belső forgalmi sávban közlekedő gépjárművel. A baleset során egy 32 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.