Címlap Baleset Szörnyű: vona...

Szörnyű: vonat elé hajtott egy kisteherautó, öten meghaltak a tragédiában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több ember meghalt és több megsérült, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel – közölte a rendőrség honlapján.

A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott és az árokba borult. A balesetben többen megsérültek és többen – a Délmagyar információi szerint heten – a helyszínen meghaltak. (FRISSÍTVE: Öt ember meghalt és több mint tíz megsérült. A mentők tájékoztatása szerint 13 embert kellett kórházba vinni. Az ütközés következtében a kisteherautó – amelyben heten utaztak, többen közülük egy család tagjai – megpördült és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A motorvonat kisiklott, oldalára borult és 60 méterre az ütközés helyszínétől csúszott az árokba. A megpördülő teherautó két villanyoszlopot kidöntött.)

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.

A vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan megsérültek

A Mávinform honlapján közölte: a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek. Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek. A helyszínelés befejezése után

az oldalára borult motorkocsit vasúti daruval fogják a sínekre emelni, majd a sérült pálya helyreállítása következik.

(Fotók: OKF)