Címlap Baleset Vadgázolás és...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvége során tizenhat jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. Öt tűzesetet számoltak fel a vármegye hivatásos tűzoltói, hét műszaki mentést hajtottak végre, négy jelzés pedig tévesnek minősült. Az egyik baleset során egy ember elhunyt.

Amint arról lapunk is beszámolt, Kökényben, a hulladéklerakó területén elhelyezett, stabilizált hulladék égett harminc négyzetméteren. A tűz oltását az ott dolgozók kezdték meg, valamint az égő anyagokat munkagépekkel bontották szét. A hivatásos tűzoltók két sugárral eloltották a még izzó részeket, illetve megszüntették a füstölést. A helyszínen lévő munkagépek a hulladékot szétbontották. Az eset során kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Vadgázolás, halálos baleset

Szalánta külterületén, az 58-as főúton egy autó szarvast elgázolt, aminek következtében a kocsi eleje megsérült, a hűtőfolyadék elfolyt. A balesetben a szerencsétlenül járt állat elpusztult.

Romonya külterületén egy menetrend szerinti busz és egy személygépkocsi ütközött frontálisan. A buszon 12 fő tartózkodott, közülük egy utas könnyű sérüléseket szenvedett. Az autóban a járművezető utazott, aki a balesetben elhunyt. A sofőrt az egység feszítő- vágó berendezés segítségével emelte ki a roncsból.

A magyarhertelendi templom tornyának bádoglemez borítását a szél megbontotta, amit a komlói és pécsi hivatásos tűzoltók rögzítettek vissza a helyére.