Címlap Meteor A tavaszi mel...

A tavaszi meleg után érkezik a lehűlés

Március 14.
Kedd
Többnyire napos
8 °C
22 °C
Március 15.
Szerda
Eső
4 °C
7 °C
Március 16.
Csütörtök
Napos
-1 °C
11 °C
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig

Az OMSZ előrejelzése szerint északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a délutáni óráktól északnyugat felől már eső, zápor is előfordulhat, helyenként az ég is megdörrenhet. Az ország délkeleti, keleti részén számíthatunk a legtöbb napsütésre, és ott estig még nem lesz csapadék. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, sőt néhol viharossá fokozódik a légmozgás. Estétől a Dunántúl északi felén északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 18 és 22 fok között alakul, késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

A halmozódó meleg, és egyre nedvesebb légtömeg hatására pedig a légköri instabilitás is növekszik. Kedd késő délután, estefelé megérkezik a fronthoz kapcsolódó csapadékrendszer, és a front előterében, illetve mentén az eső, zápor mellett helyenként zivatar is kialakulhat.

Szerdán a frontrendszer még felettünk lesz, és a frontrendszer déli ágán képződő mediterrán ciklon is a közelünkben ólálkodik. Jelentős lehűlés ígérkezik, emiatt a már lassan távolodó csapadékban lehet halmazállapot-váltás. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél több alkalommal is megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik.

Csütörtökön megnyugszik légkörünk, már egyre inkább anticiklon peremére kerülünk. Ismét meleg levegő áramlik a térségünkbe, és napról napra magasabb csúcsértékeket mérhetünk majd.