Címlap Baleset VIDEÓ: Betört...

VIDEÓ: Betörtek egy pécsi panellakásba a tűzoltók, hogy életet mentsenek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ilyet eddig még nem mutattunk… - írták BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közösségi oldalán.

A napokban a pécsi hivatásos tűzoltókat egy kertvárosi panelházhoz riasztották. Egy ott lakó ember került bajba, elesett és nem tudott felkelni. Az ő segítségére siettek a lánglovagok. Ahogy az a felvételen látszik, a hatodik emeleti lakásba kötéltechnika segítségével juttatták be társukat, Illés József törzsőrmestert a tűzoltók.

A panelház 6. emeletére kellett bejutni. Egy másik lakásból ereszkedett le

A panelház oldalán leereszkedő tűzoltót TÁRSAI tartották, amíg bejutott a lakásba. A cseppet sem veszélytelen feladatot gond nélkül végezte el a lánglovag.

Ilyen magasból mászott ki a tűzoltó. A kertvárosi panel tövében többen összegyűltek

VIDEÓÉRT KATT IDE!

Ezt írták még:

Betörtünk egy lakásba. Annak az embernek, aki a földön feküdt, talán az ablakbetörés hangja volt a legmegnyugtatóbb zaj, amit csak hallhatott. Mi végigizgultuk a felvételt, sürgettük volna, siettettük volna, de nem lehetett. Minden másodperc számít, minden mozdulat fontos. Kötélidegzet kell egy ilyen helyzetben.

Alig bírtuk kivárni, pedig tudtuk, hogy be fog menni hozzá, ha nem lentről, akkor fentről, ha nem a folyosóról, akkor az ablakon át. Tudtuk, hogy megoldja, megoldják, tudtuk, hogy megtalálja, megtalálják, és sejtettük, hogy kinek nyitja ki az ajtót. Tűzoltók, mentősök, kilincsek és karabinerek. Minden és mindenki a helyén.