Címlap Baleset Pusztított a ...

Pusztított a vihar Baranyában, fa dőlt a komlói mentőállomásra (VIDEÓK)

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahhoz képest, hogy mekkora erővel érkezett a szerda esti vihar, a katasztrófavédelem embereit "csupán" huszonyháromszor riasztották Baranyában.

Főként kidőlt fák miatt

A megyében kidőlt fák eltávolításához és a házakba befolyt esővíz szivattyúzásához kértek segítséget a bejelentők.

Pécs, Ágoston tér

Komlón a mentőállomás épületére dőlt egy fa, egy másik pedig elektromos vezetéket szakított le.

A legtöbb riasztásra Komlón került sor. A viharban autókra, épületekre, vezetékekre dőltek fák, faágak. Az Alkotmány utcában egy parkoló személyautóra dőlt fa, melyet a komlói hivatásos tűzoltók mellett a Pécs ÖTE tagjai távolítottak el láncfűrész és kézi erő segítségével. Nagyméretű fa okozott gondot az Irinyi János utcában, itt garázssorra esett terebélyes faág. A Majális téren pedig telefonvezetéket szakított le egy leszakadt faág. A városban még ma reggel is folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, hogy megszüntessék a vihar okozta veszélyeket. 

Mecseknádasdon és Zengővárkonyban fa dőlt az úttestre, akadályozva a 6-os főút forgalmát. Baranyajenőn szétverte a vihar egy ház tetejét, az esővíz befolyt az épületbe.

A vihar kora este érte el a Mecsekalját. Északról bukkant fel és pillanatok alatt lecsapott

A Tolna megyei Jágónak így nézett ki

A káreseteknél a megyei hivatásos tűzoltók mellett a pécsi és palkonyai önkéntesek is beavatkoztak. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Vásárosdombó