Címlap Balhé „A laká...

„A lakásmutyik árnyékában menekül” a pécsi polgármester az ellenzék szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miért menekül Péterffy Attila és Nyőgéri Lajos a lakásmutyik árnyékában?

– címmel küldött közleményt szerkesztőségünknek a nagyobbik ellenzéki frakció.

Mint írják, „holnapra rendkívüli közgyűlést hívott össze Péterffy Attila, hogy ott tárgyalják a Nyőgéri Lajos alpolgármesterrel közösen írt új lakásrendeletüket. Vajon miért a nyári szünetben kerül sor az önkormányzati lakások ügyére? Miért nem merte a két héttel ezelőtti rendes közgyűlésre behozni Péterffy és Nyőgéri a javaslatukat?” – tették fel a kérdést.

A pécsi Fidesz azt írta: „tudják, hogy

egy éve nyomoz az ügyészség Péterffyék és Nyőgériék körül a kenőpénzért adott-vett önkormányzati lakhatási jogok miatt. Sem a területért felelős alpolgármester, az MSZP-s Nyőgéri Lajos, sem a lakásbizottság vezetője a jobbikos Fogarasi Gábor nem volt hajlandó nyilvánosan kijelenteni, hogy nincs közük a súlyos korrupciós ügyhöz”

– szögezték le.

„Tudjuk azt is, hogy Péterffy a COVID alatt ráruházott hatáskörében Nyőgéri Lajos alpolgármester családi körének önkormányzati lakásokat juttatott. Tette ezt a járvány alatt, miközben pécsi családok százai gyászolták elhunyt hozzátartozóikat, miközben pécsiek ezreinek vált bizonytalanná a lakhatása, miközben százak álltak sorban szociális lakhatásért. Péterffy és Nyőgéri ezt a helyzetet arra használták, hogy egymás között önkormányzati lakásokkal sefteljenek” – írja a pécsi Fidesz.

„Sajnos azt is tudják” – tették hozzá, „hogy állítson bármit Péterffy Attila és Nyőgéri Lajos, a szakértők szerint sem alkalmas az új rendeletük arra, hogy segítsen a nehéz szociális helyzetben lévő pécsiek vagy akár a fiatal, családalapításra készülők lakhatási helyzetén. Segítheti viszont az újabb mutyijaikat és zavaros ingatlanügyeiket” – véli az ellenzék, amely szerint „ezért nem volt tehát Péterffy Attilának bátorsága ahhoz, hogy normál közgyűlésen napirendre tűzze a rendeletet”.

Leszögezték azt is, hogy „a Fidesz Frakció nem fog asszisztálni ahhoz, hogy akár Péterffy Attila, akár Nyőgéri Lajos folytassa ingatlan sefteléseit a pécsiek kárára! Választ várunk tőlük arra, hogy mivel érdemelte ki Nyőgéri Lajos, hogy a körei Péterffy Attilától kettő lakáshoz is juthassanak, miközben pécsiek százai állnak sorban évek óta bérlakásért előttük? Itt az ideje, hogy tetteikért vállalják a felelősséget, hogy magyarázatot adjanak az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyében!” – tették hozzá végezetül.