Címlap Balhé A Péterffy el...

A Péterffy ellen pert nyerő Vicze Csilla felszólította a polgármestert, hogy kinek fizesse be a perköltséget

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bíróság által megállapított perköltség összegét a rákbeteg gyerekek gyógyításával foglalkozó alapítvány számára történő elutalására szólította fel Vicze Csilla Péterffy Attilát.

Mint ismert, tíz tárgyalás után másodfokon megszületett a döntés: Vicze Csillának volt igaza és nem sértette meg Péterffy Attila becsületét. Pécs polgármestere azért perelte be a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjét, mert szerinte megsértette jó hírnevét azzal a 2019-es kijelentésével, hogy a pécsi hőerőmű vezérigazgatójaként “durván  3 000 000 tonna fát égetett el a hőerőmű kazánjaiban. A Pécsi Ítélőtábla kimondta: Vicze Csilla nem állított valótlant, egy erőteljes kritikát fogalmazott meg, amit Péterffy Attilának – aki 2019 nyarán polgármesterjelölt volt – tűrnie kell.

A Vicze Csilla által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben az olvasható, hogy „felkérjük a pervesztes Péterffy Attilát, hogy Vicze Csilla alperes és Dr. Halmos Péter ügyvédjének az akaratának megfelelően a bíróság által megítélt összesen 441 000 Ft I. és II. fokú (áfa nélküli) perköltséget a „Tölösi Péter” Alapítvány a Leukémiás- és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért Alapítvány kedvezményezett javára, ill. részére utalja át. Ezáltal teljesítjük a per végén tett ígéretünket a beteg gyerekek támogatására”.