Ulrik

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A részeg férj bepipult a borsófőzeléktől, fejszével rontott az asszonynak

/

A Pécsi Törvényszék június 16-án megtartott előkészítő ülésen M.I. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 4 évre felfüggesztette.

Hirdetés

A házasságban élő nő és férfi között október 3-án történt, hogy a férj részegen tért haza, majd számonkérte az asszonyt, hogy ebédre miért cukorborsófőzeléket készített. Kettejük között szóváltás alakult ki, mire a nő lekevert neki egyet. A vádlott ettől bepipult, és közölte a sértettel, hogy „Most kimegyek a fejszéért és agyon ütlek te!”, majd kiment a házból, az udvaron található melléképületből megfogta a fejszét, a sértett ezen időszak alatt védekezésképpen sodrófát vett a kezébe.

A ház bejárati ajtaja előtt egymást kölcsönösen szidalmazták, a vádlott a fejszével hadonászott, míg a sértett a sodrófával többször megütötte a vádlott kezét. Az egyik ütés során a vádlott a sodrófát megragadta, azt megrántotta, amitől a sértett a bejárati ajtó előtt, a lépcső tetejéről a lépcső aljára esett. Ezt követően a vádlott kis erővel, egy alkalommal, a balta fokával a földön fekvő sértett fejére ütött, az ütéstől a sértett feje azonnal vérezni kezdett.  A vádlott a sértett bántalmazását követően kerékpárra ült és eltávozott a helyszínről.

A sértett segítségért kiabált, melyet szomszédja  hallott meg, aki azonnal értesítette a mentőket. A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balta fokával történő ütés a sértett koponyaboltozatán lecsúszott, emiatt az életveszélyes sérülés bekövetkezése kizárólag a véletlenen múlt.

Hirdetés

Előző sztori

Nincs többé idősek sávja a pécsi piacokon!

Következő sztori

Tudta, hogy kiket ünneplünk vasárnap?

Legutóbbiak innen: Balhé