Adalbert

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A részeg pécsi szülők a tűző napon, órákig magára hagyták egyéves gyermeküket

A pécsi ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy házaspár ellen, akik alkoholista életmódjuk miatt elhanyagolták, veszélyeztették gyermekeiket.

Az ügyészség.hu oldal szerint a pécsi házaspárnak összesen négy fiú gyermekük volt, 10, 7, 6 és 4 évesek. Mind a két szülő rendszeresen ivott és több alkalommal is megesett, hogy részegen mentek a gyerekekért az óvodába vagy a bölcsődébe. Mindezek mellett a rendőrök is többször intézkedtek velük szemben.

Sajnos ennél tovább is mentek az alkoholista szülők, gyakran magukkal vitték a gyerekeket a kocsmázásokra.

Az egyik ilyen tivornya odáig fajult, hogy az anya több órára magára hagyta az alig egy éves kisbabáját annak babakocsijában a tűző napon.

Hirdetés

A vétlen gyermek orvosi ellátásra szorult.

A két szülő – ha éppen nem magatehetetlenre vedelte magát és hagyták magukra gyermekeiket – akkor épp egymással veszekedtek. A férfi több alkalommal is bántotta feleségét a gyerekek előtt, amellyel nem csupán a gyerekek fejlődését akadályozták, hanem a személyiségfejlődésükre is károsan hatottak.

A vádlottak elhanyagolták gyermekeiket, őket rendszeresen veszélynek tették ki, így cselekeményük kiskorú veszélyeztetésének a megállapítására alkalmas. Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett – szüntesse meg mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát a négy gyermek vonatkozásában.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Ismét földről bombázzák a szúnyogokat

Következő sztori

Újabb 45 koronás és két halott Magyarországon

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)