Címlap Közélet Ismét földről...

Ismét földről bombázzák a szúnyogokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog földi kémiai módszerekkel  történő gyérítését - adta ki közleményben a pécsi önkormányzat. 

A földi írtás során felhasznált kémiai készítmény a melegvérű állatokra, az emberekre és a környezetre nem gyakorol káros hatást, ugyanakkor a méhekre kifejezetten veszélyes! Ebből fakadóan arra kéri a hivatal a méhészeket, hogy a szúnyogritkítás ideje alatt a méhek biztonságáról és elzárásukról gondoskodjanak.

Az írtás maga Pécsen augusztus 17-én, napnyugta utáni időszakban fog megtörténni az alábbi helyeken: Postavölgy, Nagyárpád, Újhegy, illetve Komlói út, Engel János út, Zsolnay Vilmos út, Hársfa út által határolt területen folyik.

A lakosság részére azt javasolják, hogy a szabadban tartott gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. Mindezek mellett az ritkítás alatt az azt követő egy órában javasolt az ablakokat zárva tartani és a külső  levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen történő zöldségeket, gyümölcsöket  fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad!