Címlap Balhé Random verhet...

Random verhet embereket a pécsi éjszakában egy ámokfutó – a rendőrség nyomoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legnagyobb közösségi portálon terjedő felvétel szerint egy afrikai fiatalember megtámadott egy gyanútlan férfit nemrég a pécsi éjszakában.

A Facebookon látható felvételhez kapcsolódóan azt írták többen is, hogy a férfi állítólag egykor a kameruni válogatottban is szerepelt, s több magyar élvonalbeli csapatban is megfordult, jelenleg pedig Siklóson futballozik. Állítólag pszichiátriai kezelés alatt áll és több alkalommal is belekötött ártatlan és gyanútlan járókelőkbe Pécsen.

Az alábbi felvételen jól látszik, hogy rátámad egy férfire, aki leugrott a trafikba egy cigiért, közben telefonált, de felfigyelt arra, hogy egy magas afrikai kinézetű férfi be akarja rúgni a dohánybolt ablakát. Az azonban – mivel azonban nem járt sikerrel – rátámadt a telefonáló férfire, aki némi dulakodás után sikerrel védte meg magát.


Az eset előtt nem sokkal állítólag egy nőt akart kirángatni a kocsijából. A kameruni férfit a rendőrség elfogta, kihallgatta, de pár óra elteltével elengedték – a kommentelők szerint.


A rendőrség érdeklődésünkre annyit közölt, hogy

november 7-én a kora esti órákban arról érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy egy férfit Pécsett, az Uránvárosban bántalmaztak. A sértett az eset során könnyebben megsérült. A rendőrök a helyszín közelében elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 38 éves helyi férfit. Előállítását követően kihallgatták, ellene garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.