Címlap Balhé Agresszív, ré...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy komlói férfi ellen, aki az egyik, Pécsről Komlóra tartó járaton részegen inzultálta a buszvezetőt, valamint több másik utast.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a vádlott részegen szállt fel Pécsen egy Komlóra tartó menetrend szerinti buszjáratra. Az indulást követően a férfi inzultálni kezdte az előtte lévő ülésen utazó két utast, egyiküknek kisodorta a füléből a fülhallgatóját, a másik utasnak két kézzel megfogta hátulról a fejét. A történtek miatt az autóbuszvezető felszólította a vádlottat, hogy menjen az autóbusz elejére, és ott a jobb oldali első ülésre üljön le. A férfi ennek eleget tett, azonban rövid idő elteltével odament egy másik utashoz, akitől cigarettát kért, majd rágyújtott a buszon.

Az autóbuszvezető ezt észlelve a buszt megállította, elkérte az égő cigarettát, amit eldobott, majd felszólította a vádlottat, hogy üljön le és maradjon nyugton.

Hosszúhetény közelében azonban a vádlott hirtelen felugrott az első ülésről, a buszsofőrhöz lépett, majd mindkét kezével belekapaszkodott az ekkor körülbelül 60-70 km/h-val közlekedő busz kormánykerekébe és azt az útpadka felé rántotta. Eközben a férfi le is térdelt, hogy minél nagyobb erővel tudja a kormányt jobbra húzni. Az autóbusz erősen belengett, azonban a busz vezetője erőteljesen ellenirányba kormányzott és közben fokozott erővel fékezett. A busz az út jobb oldalán lévő útpadkára hajtott, azonban az erőteljes fékezésnek köszönhetően az út mellett lévő árok előtt megállt.

A férfi szándékos cselekményével veszélyeztette a buszon utazók életét és testi épségét. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt, a bíróság 6 hónap szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

(Képünk illusztráció)