Móric

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Állkapcson ütötte a részeg férfi a mentőst Pécsett

/

A Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki ittasan rátámadt a neki segítő mentősökre - olvasható a Magyar Ügyészség honlapján.

A férfi 2020 áprilisában a délutáni órákban ittas állapotban feküdt Pécs egyik sétáló utcájában. A mentőszolgálat lakossági bejelentés alapján a helyszínre ment, ahol a mentősök a járványügyi helyzetre tekintettel a férfit megpróbálták kikérdezni, majd felsegítették és a mentőautóba ültették.

A mentőben szájmaszkot adtak rá, majd megpróbálták őt megvizsgálni. A férfi a vizsgálat közben többször levette magáról a szájmaszkot az ápolók kérése ellenére, majd az egyik ápoló felé fordult, akinek a karját megragadta és többször állkapcson ütötte.

Az agresszív vádlottat a mentősök lefogták, majd a rendőrségtől segítséget kértek. Mivel a férfi továbbra is ellenállt, ezért a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartózkodó közterület felügyelők is segítettek az agresszív férfi megfékezésében.

Tekintettel arra, hogy a mentőápolók közfeladatot ellátó személynek minősülnek, akiket jogszerű eljárásukban akadályoztak, ezért a vádlott cselekménye a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Véget értek a pécsi átvilágítások, a héten már nyilvános lehet az anyag

Következő sztori

Új berendezéssel gazdagodott a PTE Gyermekgyógyászati Klinikája

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)