Amália

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Anya és lánya többször is kirabolta az idős bácsit, közel 1 millió tűnt el

/

A Pécsi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat anya és lánya ellen, akik egy idős sértett pénzét vették el.

Hirdetés

A két vádlott közül a fiatal lány tavaly áprilisban becsöngetett a 93 éves sértetthez azzal, hogy egyetemistaként albérletet keres. A jóhiszemű idős bácsi az étkezőben ültette le a vádlottat, majd kiment a konyhába papírért és ceruzáért. Ez idő alatt a lány, a bácsi étkezőben hagyott pénztárcájából ellopott 11.000 forintot.

Másnap a lány telefonált, elismerte a lopást és elmondta, hogy szeretné visszaadni a pénzt. Ezután ismét megjelent a lakásban, ahol visszaadta az ellopott összeget. Eközben a lány telefonálni kezdett és közben fel-alá járkált a lakásban, hogy kiszagolja, hol lehet a bácsi többi pénze. Sikerült erre rájönnie, majd kihasználva az alkalmat, hogy a bácsi nem figyel, a szekrényben tartott 600.000 forintot ellopta. Miután a lány távozott, a sértett észrevette a pénz hiányát.

Néhány héttel később a lány ismételten felhívta az idős férfit, elismerve, hogy a pénzt korábban ő lopta el, majd ígéretet tett, hogy szülei segítségével azt visszafizeti. Ekkor átadta az anyjának a telefont, aki megígérte, hogy a lánya által ellopott pénz felét másnap visszaadja.

Másnap az anya megjelent a sértettnél, aki a lakásba őt beengedte. A lakásban az anya rosszullétre hivatkozva egy pohár vizet kért és ez idő alatt ellopta az idős férfi maradék pénzét.

A nők a sértettől összesen 901.000 forintot loptak el.

Az ügyészség kifosztás bűntette miatt a járványügyi helyzet miatt bevezetett új jogszabályok alapján, tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Magyarország uniós tagsága ellen szavazó pécsi politikus lett a Momentum egyik alelnöke

Következő sztori

Nagyon hasít az anyasági támogatás és a babakötvény!

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)