Az RTL szerint a Harry Potter, de még a Szomszédok sem felel meg a pedofiltörvény tervezett módosításának!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményben tiltakozik az RTL Klub Magyarország a pedofiltörvény – szerintük – melegellenes módosításai ellen, mint írják, a módosítások értelmében számos klasszikust csak este, 18 éven felülieknek lehetne leadni: pont, mint a horrorfilmeket – írja a Telex.

Az RTL közleményében azt írja, számukra kiemelten fontos a családok és a gyermekek védelme, nemcsak műsoraikban, de társadalmi szerepvállalásban is (az RTL korábban kiállt például a szivárványcsaládokért is, mire válaszul a Médiatanács eljárást indított ellenük), emellett pedig

„Azt is valljuk azonban, hogy fontos európai érték a sokszínűség és a tolerancia, ezért aggasztónak tartjuk, hogy egy múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is”.

Mint írják, a tervezet „aránytalanul és az alapvető szabadságjogokat figyelmen kívül hagyva” korlátozná azt is, hogy a médiában a homoszexualitás megjelenjen, egyben tiltaná, hogy a kiskorúak eltérő nemi identitású emberekkel találkozzanak a műsorokban, filmekben, reklámokban. Ahogy a csatorna írja, a tervezet alapján

csak késő este, 18 éven felülieknek lehetne leadni például a Bridget Jones naplóját, a Billy Elliotot, a Philadelphiát vagy akár a Harry Potter bizonyos részeit, de ugyanígy tiltólistára kerülne a Modern család, a Jóbarátok, valamint a Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja is.

A csatorna közleményében azt írja, ez kirekeszti a szexuális kisebbségeket a médiából, ellehetetleníti a velük szemben a társadalomban élő negatív sztereotípiák elleni küzdelmet.

„Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink közössége sokszínű, ahogy a társadalom is, így számos nem heteroszexuális dolgozónk és nézőnk is van. Így miattuk is tiltakoznunk kell az ellen, hogy a tervezett törvény miatt a többségitől eltérő nemi identitású embereket csak olyan kitételekkel és olyan késő esti idősávban lehetne ezentúl bemutatni, ahogy például horrorfilmek szereplőit”

– zárták a közleményt.

Június 14-én tüntetést szervezett a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen a Kossuth térre, az Országház elé az Amnesty International. A „Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg.

(via Telex)

Előző sztori

Jól teljesített, ezért világbajnokságon indulhat Ginger, a pécsi mentőkutya!

Következő sztori

Ne keressétek a Kossuth téren a kivetítőt! Idén a PMFC-stadionban tudtok szurkolni

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1