Címlap Bulvár Szerelmes női...

Szerelmes női csók miatt akadt ki a gyerekével éppen legózó, eközben Netflixet néző apuka

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mások mellett egy Mandinert olvasó férfi jelentette fel a hazai Médiahatóságnál a Netflixet az egyik animációs mesefilm miatt.

Az apuka azon borult ki – írja a lap -, hogy miközben gyerekével legózott, és a háttérben a Netflixen futó Jurassic World: Krétakori tábor 5. évad 9. epizódja futott,

a mese egyik lány főszereplője szerelmet vallott egy másik lánynak, a vallomás pedig csókkal zárult – további főszereplők meghatott kommentárjaival.

A rajzfilmsorozat egyébként dinoszauruszokkal teli szigetre vetődött gyerekek kalandjairól szól. A mese 7+ besorolású a Netflixen, vagyis hétéves kortól ajánlják megtekintését.

A magyar Médiahatóság vizsgálatot indított, de mivel a Netflix (HU) Hollandiában bejegyzett társaság, a holland médiaigazgatási szabályoknak kell megfelelnie.

„Több bejelentés is érkezett a cikkben szereplő műsorszámról, ymelyet az NMHH jelenleg hatósági ellenőrzés keretében vizsgál. 

Amennyiben nem magyar joghatóság alá tartozó médiatartalommal kapcsolatban a magyar médiaigazgatási szabályok alapján jogsértés merül fel, a Médiatanács – főszabály szerint – értesíti a joghatósággal rendelkező társhatóságot, jelen esetben a holland COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA-t (CVDM) a további szükséges intézkedések megtétele céljából”

-reagált a lap megkeresésére a médiahatóság.