Címlap Balhé Botrány Pécse...

Botrány Pécsen: sírva mentek haza a gyerekek az adventi vásárról Mikulás napján!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csalódott szülők panaszkodnak egy gyerekkoncert miatt. Kiakadtak a szervező városi cégre.

Elkeserítő estére sikeredett, nem így kellett volna emlékezetessé tenni

– írta egy anyuka, aki sokadmagával érezte úgy, hogy átverték.

Csak úgy özönlöttek a felháborodott és csalódott kommentek az önkormányzati cég, a ZSÖK „Advent Pécs” oldalára, ahol meghirdették Gryllus Vilmos – Nótás Mikulás elnevezésű gyerekkoncertjét. Szülők tucatjai háborodtak fel ugyanis a szervezésen – le is tiltották idővel a kommentelési lehetőséget az oldalon a szervezők, de addigra már rengeteg panaszos hozzászólás érkezett.

Több mint 1200 pécsi jelezte előre, hogy ott lesz a gyerekkoncerten, de nem számítottak arra, ami történt.

– Két gyermekkel mentem a Nótás Mikulás gyerekkoncertre. Kültéri eseménynek hirdették, ezért

mind a két gyermekemet tokától-bokáig beöltöztettem overálba, és úgy indultunk a városba. A zuhogó hóesésben is bevállaltuk, hogy meghallgassuk a gyerekek kedvencét, szeretjük a havat. Ennek ellenére óriási családódás ért minket

– mondta a Pécs Aktuálnak egy kétgyermekes anyuka.

A nő azt mesélte, hogy a ZSÖK szervezői az egyórásra tervezett koncertet

a kezdés után 10 perccel mondták le a helyszínen.

– Időben érkeztünk, álltunk és vártunk a gyerekekkel. Körülöttünk legalább még 40-50 gyermekes szülő ugyanezt tette. Majd a kezdés, vagyis 17 óra után 10 perccel felállt a színpadra egy nő, és bejelentette, hogy a koncert a Művészetek és Irodalom Házában lesz, mindenki menjen át oda. Ezzel nem is lett volna gond, ha a gyerekes szülők előre tudják, hogy egy beltéri rendezvényre mennek, hiszen akkor úgy készülnek – folytatta a szülő.

Természetesen a Művészetek Háza termébe csak kevesen fértek be. A többi szülő síró gyerekét próbálta nyugtatni.

(A képekre kattintva nagyítható a szöveg – a szerk.)

– A jelen lévők töredéke jutott csak be a Művészetek és Irodalom Házába, aminek nagy sírás lett a vége. Nem hiszem, hogy kezdés után 10 perccel kellene, hogy kiderüljön, mi lesz, ha esik a hó. Mi, szülőként borzasztóan éltük meg a csalódott gyerekek mellett állva, hogy nem tudunk mit tenni – tette hozzá az anyuka lapunknak, aki úgy zárta gondolatait: gyerekekkel biztos nem mennek már az adventi vásárba, mert az egész egy nagy szenvedés volt.

Egy másik szülő azt mondta a Pécs Aktuálnak, az időjárás-előrejelzés alapján számítottak a havazásra, ráadásul ők is vidékről utaztak be Pécsre a koncert miatt három gyerekükkel.

– Számunkra ez a havas helyzet inkább romantikus volt, így indultunk neki. Rémálom lett belőle, a szervezés kritikán aluli volt – panaszkodtak.

Húsvétkor kárpótolják majd a gyerekeket

A ZSÖK azt ígérete a csalódott szülőknek, hogy áprilisban, húsvéthétfőn kárpótolják őket, és lesz ingyenes ráadáskoncert.