Brutális szeméthalmot számoltak fel Pécs belvárosában, mérget is ki kellett tenni

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint fél millió forintba került a takarítás abban a Vince utcai házban, amit a patkányok elszaporodása miatt kellett kipucolni. A Biokom Nonprofit Kft. soron kívül megoldotta a problémát, de arra nem számítottak, hogy ekkora a szeméthalom. Méreggel pakolták tele az utcát és a csatornákat.

Egy hétig dolgoztak borzasztó mocsokban a közmunkások a pécsi Vince utcában.

Patkányokkal volt tele a Vince utca

50 köbméter szemét került elő, megtöltöttek 5 darab 10 köbméteres konténert.

A Vince utcai patkány helyzet két hét alatt megtoldódott, miután az önkormányzat közmunkásokkal tisztíttatta ki az ingatlan pincéjét.

– Eszméletlen büdös és mocsok volt a pincében, a szemét szennyvízben állt. Még most is van egy része a pincének, ahol térdig áll az egyik lakásból kifolyó szennyvíz – panaszkodott az egyik közmunkás, aki szerint ilyen undorító feladata még nem volt.

Hatalmas konténer érkezett

Ha a lakóknak kellene kifizetni a takarítást, akkor az több mint fél millió forintba került volna, ugyanis egy csak a konténer ára darabonként 120 ezer forint.

A takarítás után extra patkányirtás is kezdődött

Ilyen dobozokat tettek ki

a Vince utcában és a szennyvíz csatornarendszerében. A feladattal megbízott vállalkozó a szennyvízcsatornákba és az utca több pontján speciális dobozokat helyezett ki, amelyek olyan méreggel vannak megtöltve, amely külső és belső vérzéseket okoz.

VIGYÁZAT! Itt véralvadásgátló rágcsálóirtó szer lett kihelyezve. A szer emberre és állatra is veszélyes lehet, ezért kérjük a gyerekek és háziállatok távoltartását. „

Az irtást végző cég szerint a felirat ellenére nincs miért aggódni, ugyanis a méreghez kevernek egy Bitrex nevű anyagot, ami az emberek és háziállatok számára elviselhetetlenül keserű, a patkány pedig azért fogyasztja el, mert nem érzékeli a keserű ízt.

A mérget keserítő anyag egyébként mindenkinek ismerős lehet, hiszen ezt keverik tusfürdőkbe, samponokba, fagyállókba, és mérgező alkoholokba, rovarirtókba, mert a keserű íze miatt megakadályozza gyerekek lenyeljék. A doboz feliratról az is kiderül, hogy a véralvadásgátló méreg ellenszere a K1 vitamin.

Előző sztori

Autók csattantak Feked és Véménd között

Következő sztori

Meghatározó európai felsőoktatási szervezet tagjai közé választották be a PTE-t