Meghatározó európai felsőoktatási szervezet tagjai közé választották be a PTE-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban értesítették arról a Pécsi Tudományegyetemet, hogy – az ELTE után második magyar egyetemként – beválasztották az intézményt az Európai Egyetemi Alapítvány (European University Foundation – EUF) tagjai közé - közölte az egyetem a weboldalán. 

Erről a mérvadó szervezet irányító bizottsága határozott, méghozzá egyhangúan, ellenszavazat nélkül. Az EUF célja az Európai Felsőoktatási Térség modernizációjának elősegítése. Teljes jogú tagja 22, az akadémiai kiválóság kultúráját magukénak valló európai egyetem, valamint 37 társult tagegyetem, melyekhez csatlakozhat a friss döntés értelmében Magyarország első egyeteme is.

A hálózat tevékenysége öt fő területre osztható: minőségi mobilitás, digitális felsőoktatás, szakpolitikai reformok, aktív állampolgárság és foglalkoztathatóság. A szervezet részt vett többek között az Erasmus+ szakmai gyakorlati program, az Erasmus Masters hallgatói hitelrendszer, valamint az Erasmus+ mint márkanév kialakításában. Olyan úttörő digitális kezdeményezések fűződnek hozzá, mint az első on-line kreditváltó felület, az első on-line Erasmus+ Tanulmányi Szerződés felület, vagy a „papírmentes” Erasmus kezdeményezés. A hálózat vezető testülete a tagegyetemek rektoraiból álló közgyűlés.

A Pécsi Tudományegyetemet Dr. Tarrósy István nemzetközi igazgató fogja képviselni a bizottságban.

Előző sztori

Brutális szeméthalmot számoltak fel Pécs belvárosában, mérget is ki kellett tenni

Következő sztori

A “Magyar népmesék” rajzfilmsorozat immár Hungarikum