Címlap Balhé Csalással vád...

Csalással vádolták meg Pécs polgármesterét: kommentháborúba keveredett Péterffy Attila!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sikerkommunikációs-sorozatban számol be Péterffy Attila az elmúlt három évéről, de közbeszóltak páran. Nem hagyta szó nélkül.

„Polgármester Úr, Önnek annyi köze van a kertvárosi nagyjátszótérhez (is, mint minden más fejlesztéshez is), hogy egy hazugságokkal és csalással megnyert polgármester-választás után átvágta a szalagot. Még szerencse, hogy az internet nem felejt”

– kommentelte oda Péterffy Attila egyik posztja alá az egyik önkormányzati képviselő. Berényi Zoltánt (Összefogás Pécsért Egyesület) vélhetően felidegesítette, hogy szerinte a pécsi polgármester más tollával ékeskedik, a belinkelt cikk szerint ugyanis az egészet Csizi Péter egykori fideszes országgyűlési képviselő találta ki és vitte végig. (Arról lentebb írunk, hogy a polgármester fotóján nem a kertvárosi játszótér van, hanem egy másik – a szerk.)

Pécs polgármestere viszont nem hagyta szó nélkül a kommentet, és megkérdezte Berényit, hogy mire alapozza a csalásos állításait. Az ÖPE képviselője pedig válaszolt is.

„Önök a Mindenki Pécsért, mint egyesület, civil szervezet színeiben indultak, amit azóta már otthagytak és/vagy kitették Önöket, Mellár képviselő, elnök erről biztosan többet tud.

Roppant elgondolkodtató, ha nem ezen ármányokkal teleszőtt módon szerzik meg a hatalmat (mint országos ukáz, minta a többi városokban is). Vajon mennyi lett volna az annyi, azaz külön külön a pártokat előrehozva, fennen felvállalva, külön-külön megmérettetve milyen eredmény lett volna?

DE térjünk vissza, majd a választási győzelmüket követően azonnal 5 frakcióra oszlottak (szintén a „spórolás” jegyében ugye? Ja nem! 5x fr. vezetői és titkári díjazások, irodák, logisztika, stb…mindezt az olcsó, takarékos és átlátható városvezetés jegyében….., ami azóta szintén már megszűnt, se a névhasználat, se az egyesült nem releváns azóta,. Ugye nem most hallja ezt először, közgyűlésen erről már volt szó többször, de Önök minden kifogásunkat felvetésünket (pl. képviselői és cégvezetői fizetésemelések, új tanácsnokok, biztosok, megbízottak díjazása, létrehozása, stb.) lesöpörték, meg se hallgatták, sajnos azóta sem…” – részletezte a képviselő.

Érdekes, hogy Berényi eredeti kommentjének szövege egy nappal korábban már felbukkant Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő oldalán. Gyakorlatilag szó szerint ugyanúgy:

Három éve vezeti Pécset a baloldal

Mint arról beszámoltunk, három éve vezeti a várost Péterffy Attila a baloldallal. Eddig különösebb mérleget nem vont a polgármester, de mintha a közösségi oldalán sikerkommunikációs-sorozatba kezdett volna. Ebben ezúttal a játszótereket emelte ki, és azt írta: „2019 októbere óta felújítottak és építettek 24 darab játszóteret, így összesen 130-cal több játékelemet használhatnak a pécsi gyerekek” – szerinte.

2016-ban kezdték el a „nagy játszótér-bummot”

Az önkormányzati kiadvány korábbi, 2016-os írása szerint „a sikeresen lezajlott Kertváros Konzultáció eredményeként a közeljövőben nemcsak egy új rendelőintézettel fog gyarapodni a városrész, nem csupán a továbbfejlesztett tüskésréti szabadidőparkban mozoghatnak és pihenhetnek majd, hanem új központi játszóteret is kap az 50 ezer pécsi által lakott lakótelep”.

Csizi Péter Pécs akkori, kertvárosi fideszes országgyűlési képviselője kifejtette, hogy a konzultáció során világossá vált: a városrészben élő válaszadók – mintegy 4 ezer család – közel 60 százaléka a Nagy Ferenc tér és a Tildy Zoltán utca által határolt területen képzeli el az új, nagy központi játszótér helyszínét, míg a Diana térre csupán 33 százalékuk voksolt. A helyiek döntése alapján tehát a Tildy Zoltán utcánál fog megépülni a játszótér, amely már tervezés alatt áll. Ennélfogva – folytatta – még nem lehet biztosan tudni, hogy mekkora lesz a játszótér, de annyi már most bizonyos, hogy a tettyei játszótér méreteivel – és persze annak felszereltségével – fog vetekedni, ráadásul nem csak a kicsiknek, hanem a fiataloknak, és a felnőtteknek is készülnek majd játékok.

Péterffy fotóján azonban nem a kertvárosi játszótér szerepel,

hanem egy másik.

Magasház helyén játszótér

Bár a polgármester nem írta oda, de úgy látjuk, a Magasház helyén álló játszótéren pózolt. Ezt 2020 márciusában adták át, de tervezése és építése jóval korábban elindult – és ezt Péterffy Attila sem titkolta el.

Péterffy Attila polgármester akkoriban, a megyeri játszótér avatójának eseményén emlékeztetett arra, hogy a fejlesztés még 2016-ban indult el. Mint mondta, az előző városvezetés sikerrel pályázott uniós forrásokra, kifejezetten a Megyeri tér fejlesztését célozva. Ennek eredményeként 2019 augusztusában el is indulhatott a kivitelezés, mellyel 2019 decemberére végeztek is a szakemberek.