Címlap Közélet Birtokba vehe...

Birtokba vehették a pécsi gyerekek a szellemház helyén épült játszóteret

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 12-én, csütörtökön hivatalosan is átadták a Magasház helyén álló játszóteret és parkot. A közel négy éve elbontott, ikonikus pécsi épület helyét ma modern gyerekjátékok és közel 400 négyzetméternyi zöldterületet színesíti.

Hetek, hónapok óta vár a hivatalos átadóra a Szigeti út és a Megyeri tér között fekvő terület. A modern játszóteret és zöldterületet március 12-től végre birtokba vehetik a pécsiek. A játszótéravatón beszédet mondott Péterffy Attila polgármester és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Péterffy Attila polgármester az eseményen emlékeztetett, hogy a fejlesztés még 2016-ban indult el. Mint mondta, az előző városvezetés sikerrel pályázott uniós forrásokra, kifejezetten a Megyeri tér fejlesztését célozva. Ennek eredményeként 2019 augusztusában el is indulhatott a kivitelezés, mellyel decemberre végeztek is a szakemberek.

Végül ma, március 12-én a pécsiek is birtokba vehetik a teret

– tette hozzá.

Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy miután 2019 decemberében befejeződtek a munkálatok, 2020 februárjában a fejlesztés műszaki átadás-átvétele is megvalósulhatott. A projekt keretében 100 négyzetméternyi aszfaltburkolat, 400 négyzetméternyi térköves terület, valamint 400 négyzetméternyi zöldterület jöhetett létre. Kiemelte, hogy a parkot nemsokára az elültetett fák – egyelőre még facsemeték – fogják árnyékolni, napnyugta után pedig energiatakarékos LED-lámpák fogják bevilágítani a játszóteret.

Hozzátette azt is, hogy a jelenlegi városvezetés a korábbi terveket úgy módosította, hogy több korosztály számára is élvezetes lehessen a park. Ennek értelmében olyan eszközöket is telepítettek, melyek lehetővé teszik, hogy a kisebbektől a nagyobbakig mindenki élvezze a játszótér nyújtotta lehetőségeket.

– A játszótér zárt, így a gyerekek biztonságos körülmények között, mégis szabadon játszhatnak, hisz nem tudnak kifutni a közelben levő úttestre. A zöldterületen találhatók továbbá padok, illetve egy büfé, melyhez tartoznak mosdók is – tette hozzá Csúcs Zoltán.