Címlap Balhé Egész napos t...

Egész napos tüntetés lesz a Parlament előtt a státusztörvény szavazásának napján

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Legyünk mi a változás! címmel egész napos tüntetést szervez keddre a Kossuth térre az Egységes Diákfront és az aHang a státusztörvény ellen. Az időzítés nem véletlen, ugyanis az országgyűlés kedden szavaz a törvényről, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy egész nap kint lesznek a parlament előtt – írja a 24.hu.

A Facebook-esemény szerint

7 óra 30 perctől lesz gyülekező, 11 órától pedig élőben közvetítik a szavazást is. 13 órától „alternatív közösségi programokkal készülnek”, az eseményzáró pedig 19 órától 21 óráig tart.

Az aHang azt írja a közösségi oldalán,

„nem számítunk nagy meglepetésre: a Kormány megmutatta, hogy továbbra is a bosszútörvény adta retorzióktól reméli a pedagógusok, a szülők, és a diákok beletörődését a tarthatatlan oktatási állapotokba.”

Mint ismert, a státusztörvény tervezete ellen hónapok óta folyamatosak a tüntetések, a tervezetről 18 órát vitáztak a parlamentben, de Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrégiben az egyik kormányinfón azt mondta: a tanárok csendes többsége egyetért a státusztörvénnyel, és némi engedményt azért végül tett a kormány a pedagógusoknak.