Címlap Balhé ELKÉPESZTŐ! K...

ELKÉPESZTŐ! Két nappal az átadó után vandálok törték le a Meseerdő gombáinak kalapját

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban írtuk: Alig száradt meg a festék azokon a díszgombákon, amit az átadás után két nappal megcsonkítottak. A mecseki Meseerdő több játékában is kár keletkezett. FRISSÍTVE: Nem, nem a vandálok törtek zúztak - írta a Biokom. A válasz ennél meglepőbb: a gyerekek súlya és figyelmetlensége okozta a gombák vesztét - tudtuk meg a városi cégtől. Elnézést, hogy azt feltételeztük, a frissen átadott parkban kihelyezett játékelemek gyerekbiztosak és csakis vandálok járhattak az erdőben. Nem, nem ez történt. Az elkészült díszek egy napig bírták a látogatók fokozott érdeklődését.

KORÁBBI CIKKÜNK:

Szombaton számoltunk be róla, hogy átadták az egykori Vidámpark helyén a Meseerdőt. A tematikus, 12 állomásból álló park azonban nem sokáig bírta… Nagyon úgy fest, ezt is megrongálták.

Megcsonkították a gombákat? Mindenesetre a kalapok eltűntek

Nem, az nem lehet, hogy magától esett le mindhárom kalap…. (Olvasói fotó)

Az olvasói fotón látszik a szomorú különbség. Ilyen volt és ilyen lett az egyik állomás a Meseerdőben. Többen azt írták a közösségi médiában, hogy már egy nappal az átadó után ilyen állapotban voltak a gombák.

Nemcsak ez hiányzik, már egy állat füle is eltűnt

Az interneten keringő hozzászólásokból az is kiderült, hogy vasárnapra letörték eltűnt az egyik kiállított, fa bárány egyik füle is.

Azt írták ki a Meseerdő területére: KAMERÁVAL ŐRZÖTT

Nagyon úgy fest, ez nem volt visszatartó erő. Bízunk benne, hogy a városvezetés gyorsan lép és a felvételek visszanézésével meglesz az elkövető.

Pécsett nem kímélték a tettyei játszóteret sem

Az első tavaszi nap graffitik tömkelegével pingálták ki a belvárosi park két csúszdáját is. Akkor a Biokom – cikkünk megjelenését követően – azonnal lépett és másnap reggelre letakarították a csúszdát.

MESEERDŐ: egy nagyon kedves mese, egy meseíró és maszkfaragó ihlette

Ahogy azt elsőként megírtuk még februárban, a Meseerdő ötlete egy civil ötlet és kezdeményezés hatására valósult meg a Mecsekben. A Meseerdő fő attrakciója egy óriás, amit Baráth Gábor, mohácsi maszkfaragó és építész tervezett és épített.

A mese pedig Császár Levente nevéhez köthető

Császár Levente mesemíves évtizedek óta kutatja a környék és a Mecsek legendáit. Ő írta A pécsi Dömör király címet viselő mesekönyvet, ami a pécsi szén megtalálásának történetét mondja el. A mesepark lényege pedig erre alapoz. A gyerekek az egykori Vidámpark területén találkozhatnak a mesekönyv szereplőivel, valamint a legendákkal is. Többek közt a Kantavár, a Szamárkút, a Gyükés, a Lámpásvölgy történetével is. A Dömör-kapu mondája a Dömör törpékről szól, akik a bányában dolgoznak.