Címlap Balhé „Ne az ...

„Ne az ünnepi világítást kapcsolgassa a polgármester, hanem kezdjen el végre dolgozni és döntéseket hozni!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiakadt a pécsi ellenzék Péterffy Attila akcióján, hogy tiltakozásul az adócsökkentés miatt a polgármester lekapcsoltatja az ünnepi fényeket. Szerintük dolgozni kellene végre és azt csinálni, amiért mergválasztották őket a pécsiek: nem csak sírni állandóan. 

Íme az ellenzék teljes közleménye:

„Ne az ünnepi világítást kapcsolgassa a polgármester, hanem kezdjen el végre dolgozni és döntéseket hozni


Már több mint egy éve hallgatjuk, hogy Péterffy Attila mit miért nem képes megvalósítani abból, amit ígért; de azt se tudja megcsinálni, ami a dolga lenne: megfelelően működtetni egy várost, az önkormányzatot. Pedig egyre több tanácsadó, polgármesteri megbízott, ilyen-olyan „biztos”, kommunikációs munkatársak garmadája, MSZP-s potentátok, pártmunkások élnek jól a pécsiek pénzéből, és immár egy harmadik MSZP-s alpolgármestert is fizethetnek a pécsiek. Péterffy Attila viszont csak panaszkodni tud, igazi döntéseket hozni azonban nem.

Tisztában vagyunk vele, hogy Péterffy Attila és a mögötte álló pártok mindig az adóemelés mellett álltak. Amikor lehetőségük volt, azonnal megemelték az adókat és a szolgáltatói díjakat is. Most is erre készültek, de a magyar kormány közbeszólt. Mert a pécsiek, a cégek megsarcolása, nem a helyes út – járvány és válság kellős közepén különösen –, nem helyes út kihúzni a pénzt azok zsebéből, akik munkát és megélhetést adnak másoknak.

Ideje lenne megértenie Péterffy Attilának és „szakértőinek” a siránkozás, és a politikai sárdobálás helyett, hogy a kis és közepes vállalkozások azok, amelyek munkát és megélhetést adnak a pécsieknek. Ha ezek nincsenek, mert tönkremennek járvány miatt, akkor semmi nincs. 

A fideszes városvezetés 1,5 milliárd forinttal több iparűzési adót hagyott a kasszában 2019 év végén, azon milliárdok mellett, amelyeket megtakarított és amelyeket azóta már az utolsó fillérig elköltött Péterffy Attila és szakértői. Ideje lenne végre dolgoznia és döntéseket hoznia a polgármesternek, mert a más pénzét remekül elköltötte már. 

Péterffy Attilától és alpolgármestereitől mást se hallunk, mint a panaszkodást, a siránkozást, a tehetetlen magyarázkodást, és persze a nagyívű, de a valóságban nem létező terveket. 

Itt az idő, hogy végezzék el azt a munkát, amelyért beülhettek a városvezetői székbe. Ha már elhitették a pécsiekkel, hogy jobban tudják vezetni a várost, mint elődeik tették, akkor tegyék is ezt. Csöndben, alázattal, munkával, kitartással és sokkal, de sokkal kevesebb hangzatos nagyotmondással. Döntsenek végre helyesen, döntsenek végre a pécsiek mellett, ne ellenük!

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Pécsi Frakció”