/

Élő műsorban veszett össze Ujhelyi István és Deutsch Tamás

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
/

A téma pedig mi más lehetett volna, mint az, hogy kapott-e vagy nem pénzt Magyarország igazából Brüsszeltől.

Aki nincs teljesen képben, hogy miről is van szó, annak azt javasoljuk, hogy EZT A CIKKÜNKET olvassa el először.

A lenti műsorban 11:07-nél egyébként maga Ujhelyi István is elismeri a műsorvezető kérdésére, hogy Magyarország nem kapott 2000 milliárd forintnyi eurót (“Nem ezt mondjuk” – mondja), de szerinte ő sosem mondta, hogy kapott volna. De ne szaladjunk ennyire előre.

108 milliárd forintnyi támogatást utalt át Brüsszel a magyar kormány számára az elmúlt hetekben az ellenzék szerint. Deutsch Tamás és Ujhelyi István az ATV Egyenes beszédében vitatta meg, hogy Magyarország kapott-e plusz forrást az Európai Uniótól vagy sem. Mégpedig nem is akárhogy!

Deutsch azzal kezdte a vitát, hogy szerint olyan állítások fogalmazódnak meg az ellenzék részéről, amiknek nincs köze a valósághoz. Az Európai Unió a tagállamok felének semmilyen extra forrást nem biztosít a védekezésre. Az uniós fejlesztési forrásokon kívül Magyarország számára egyetlen extra forrás nem érkezett a koronavírus, illetve a járvány okozta gazdasági problémák visszaszorítására.

Ujhelyi ezzel szemben aggódik a kormányzat magatartása miatt, hogy most is Brüsszelnek támadnak. Az Európai Parlamentben Deutsch is szavazott a csomagról, szerinte Orbán Viktor is támogatta ezt a csomagot.

Ujhelyi szerint vannak olyan források is, amelyekre a magyar költségvetés nem számíthatott volna, és olyanok van, amit Brüsszel felszabadított, és azt mondta, hogy most azonnal lehet védekezésre költeni.

Szerinte új forrás és felszabadított forrás is van- 520 milliárd forintnyi forrás van, amit nem kell visszaadni.

Deutsch ezzel szemben úgy látja, hogy nem támadják a kormány részéről az Európai Uniót, puszán a tényeket szögezik le. Szerinte az Európai Bizottság olyan javaslatot tett le, amely egyetlen plusz fillért nem jelent- bizonyos szabályokat rugalmassá tettek, ennyi. A 2019-es évben megkapott előlegeket nem kell visszafizetni például – szerinte ezek a pénzek járnak Magyarországnak, ezért nem jelent pluszt.

Minden plusz költséget, ami az egészségügy számára szükséges, azt mind magyar költségvetési forrásból teremtették elő- mondja a fideszes EP-képviselő.

Ujhelyi szerint a nézők eldöntik, hogy hisznek-e az Európai Unió intézményeinek vagy sem: 500 milliárd forint van, amivel nem számolhatott volna az ország, ez nem csak ő, hanem az Európai Unió is állítja.​ Szerinte bizalom kell az EU-intézményei között, akkor lehet megpályázni az extra pénzeket.

Deutsch szerint az ellenzék minden idők legszigorúbb megszorítási csomagját javasolja- odaítélt uniós pályázati pénzeket venne el és osztana újra. Ezekben az ágazatokban működő emberek esetében ez a döntés azonnali munkahelyvesztést jelentene.

Ujhelyi szerint óriási baj lesz, hogyha továbbra is ezt a kommunikációt folytatja a kormány, szerinte a haveri körnek ígért pénzeket féltik.

A videó elindul, csak nem látszik rajta… Kattintson nyugodtan!

(Forrás: ATV.hu)

Hirdetés
Előző sztori

Közös nyilatkozatban fognak tiltakozni az ellenzéki polgármesterek a “gyámság alá helyezésük” miatt

Következő sztori

Megoldotta a pécsi díler az “érintésmentes” kiszolgálást: ablakból árulta a kábszit

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1