Embercsempészek és menekültek akadtak a zsaruk hálójába

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy lengyel honosságú gépkocsival közlekedő ukrán férfit ellenőriztek a rendőrök Villány külterületén, a sofőrrel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja. Nem sokkal később Villány belterületén nyolc illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök - közölte a police.hu

Július 21-én a hajnali órákban történt az eset, mikor a rendőrök egy lengyel rendszámos autót és annak sofőrjét ellenőrizték Villány külterületén. A személygépjárművet egy 22 éves ukrán férfi vezette, arra a kérdésre, hogy miért tartózkodik jelenleg Magyarországon nem tudott érdemben válaszolni. Ekkor merült fel a gyanú, hogy embercsempészet lehet a dolgok hátterében.

Nem sokkal később, nyolc illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Villány belterületén. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Ezután egy kicsivel Bóly térségében is egy lengyel honosságú járművet és annak sofőrjét ellenőrizték a rendőrök. Ebben az esetben is felmerült a gyanú embercsempészet ügyében, ezúttal egy 29 éves moldáv férfi volt a sofőr.

Az elfogott embercsempészekkel és migránsokkal szemben az intézkedések folyamatban vannak.

Előző sztori

Csücsülhetnek az unokázós csalók

Következő sztori

Hirtelen döntés: nem tervezte Bognár Szilvia, hogy alpolgármester lesz

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1