Csücsülhetnek az unokázós csalók

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 20-án egy hónapra elrendelta annak a két gyanusítottnak a letartóztatását a Pécsi Járásbíróság, akiket a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt fogtak el a rendőrök július 17-én - adta ki közleményben a Pécsi Törvényszék. 

Az esetről ebben a cikkben írtunk már korábban, Pécsi Törvényszék közölt adatai szerint július 17-én K.K. és B.B.A. ismeretlen személyekként kiadva magukat a 83 éves idős nő számára, felhívták a sértettet, hogy fiának közlekedése balesete volt, amiben nem csupán súlyosan megsérült, de komoly anyagi károkat is okozott. Elhitették az idős hölggyel, hogy a fia a baleset másik – roma kisebbséghez tartozó – érintetteivel megegyezett abban, hogy kifizet nekik 1.300.000 forintot, hogy ne kerüljön sor rendőrségi eljárásra.

A mese lényege az volt, hogy úgy állította be a szituációt, mintha az idős hölgy fia ott maradt volna a baleset helyszínén és maga helyett az egyik munkatársát küldené a pénz miatt. A másik férfi is átvette a telefont és az idős néni fiaként próbálta magát eladni – ami sajnos sikerült is neki. Az idős hölgy azt hitte, hogy valószínűleg a baleseti sérülés okán változott meg fia hangja – derül ki a közleményből.

Az idős hölgy bekapta a csalit és nem is kellett sok idő neki, hogy összeszedje a megbeszélt összeget, amiért nem sokára megjelent a két csaló. B.B.A. vezette az autót és várta bűntársát, K.A-t, aki fia munkatársaként adta elő magát. A hölgy ekkor átadta az 1.3 millió forintot, amivel azonnal elhajtott a két csaló.

De ez nem volt elég nekik

Ezekután ismét felhívták az idős nénit és közölték a vétlen nővel, hogy rossz összeget adott át nekik, mivel nem 1.3 millió forintban, hanem 5.3 millióban állapodtak meg. Erre közölte a nő, hogy nincs több pénze, se valutája.

A Pécsi Törvényszék közleményéből kiderül, attól tartanak, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítás meghiúsítására törekednének, az eljárásban szereplő vagy más személyeket jogellenesen befolyásolnák és bizonyítási eszközöket semmisítenének meg.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A gyanúsítottak és védőik a szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Hirdetés
Előző sztori

Számítani kell elszórtan záporok, zivatarok kialakulására

Következő sztori

Embercsempészek és menekültek akadtak a zsaruk hálójába

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1