Címlap Balhé Félholtra ver...

Félholtra vertek egy autóbuszvezetőt Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Súlyos támadás érte a Volánbusz munkatársát hétfőn Pécsett -  közölte a társaság közleményben. A busztársaság határozottan kiáll munkatársai mellett, és minden, a normális emberi együttélés és a közösségi közlekedés alapvető szabályait betartani képtelen támadónak üzeni: elég volt! - írják. Hozzátették: mivel a helyzet kezelése túlmutat a Volánbusz hatáskörén, a társaság a rendőrséggel, az önkormányzattal és a közterület-felügyelettel összefogva keres megoldást a hasonló atrocitások elkerülésére.

Július 31-én, hétfőn Pécsett támadás érte a Volánbusz munkavállalóját.

Az autóbusz-állomás területén három agresszív, feltehetőleg valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álló személy megtámadta, ütötte, rugdosta autóbusz-vezető kollégánkat – közölte a társaság.

Az állomáson szolgálatot teljesítő biztonsági őr próbálta védeni munkatársunkat, és azonnali erősítést kért a túlerővel szemben. A helyszínen végül többszöri rendőri intézkedésre volt szükség, kollégánkat mentő szállította kórházba; fej-, borda- és bokasérüléseket, súlyos zúzódásokat szenvedett.

A Volán közölte, a támadás fizikailag és lelkileg is nagyon megviselte a kollégájukat, aki gyógyulása miatt kénytelen volt táppénzre menni, így a munkából több napra kiesik. A Volánbusz korábban kezdeményezte a hasonló esetek elkerülésére a rendőrség, az önkormányzat és a közterület-felügyelet összefogását.

Az említett szervekkel, intézményekkel együtt igyekszünk megoldást találni a helyzetre, és azonnali intézkedéseket teszünk kollégáink testi épségének védelmében, alapítványunk pedig – ahogy a korábbi, hasonló eseteknél – természetesen segítséget nyújt munkatársunknak.

Hangsúlyozták: az autóbusz-vezetők közfeladatot ellátó személyek, ezért az őket ért támadások a Büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek, és szigorúan büntetendők – egy márciusi tárnoki támadás elkövetőjét például gyorsított eljárásban két év börtönre és két év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

A Volánbusz minden hasonló esetben megteszi a szükséges lépéseket, a busztársaság természetesen ebben az ügyben is feljelentést tesz.

Társaságunk határozottan kiáll munkatársai mellett, és minden, a normális emberi együttélés és a közösségi közlekedés alapvető szabályait betartani képtelen támadónak üzeni: elég volt!

– tették hozzá végezetül.