Címlap Közélet Tiszta Kezek:...

Tiszta Kezek: Elvárjuk a magyar kormánytól, hogy mielőbb mondják meg, mire készülnek Pécs mellett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komoly vállalást fogalmazott meg a Pécs melletti óriási ipari parkkal kapcsolatban Bognár Szilvia és frakciója.

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek frakcióvezetője

A Tiszta Kezek Frakció is megszólalt a Pécs mellé tervezett giga-ipari parkkal kapcsolatban. Bognár Szilvia közleményét változtatás nélkül közöljük az alábbiakban.

„A független Tiszta Kezek Frakció elsőként tiltakozott az ellen, hogy Pécsre akkumulátorgyárak érkezzenek, és elsőként javasoltuk ennek hivatalos kinyilvánítását is a Közgyűlésen. Tettük ezt azért, mert már az akkori információink is arról szóltak, hogy Pécs térségét ilyen és ehhez hasonló iparágak telepítésére nézték ki befektetők.

Aggodalommal vegyes várakozással figyeljük a magyar kormány döntését, amely értelmében Pécs szomszédságában hatalmas ipari parkot jelöltek ki.

Bár minden új munkahelynek örülünk, egyetértünk azzal is, hogy ipar nélkül nem lehet jövője egy nagyvárosnak, és üdvözöljük a magyar kormány különféle gazdasági és politikai erőfeszítéseit, támogatását, amellyel a pécsi, Pécs környéki vállalkozásokat segítik, továbbra is határozottan tiltakozunk az ellen, hogy környezetszennyező ipari beruházások költözzenek a térségbe, kockára téve ezzel nemcsak a természeti környezetünk épségét, hanem minden itt élő életét és egészségét is.

Pécsiként és független politikusként is elvárjuk a magyar kormánytól, legfőképpen pedig a kormány itteni képviselőitől, hogy mielőbb őszintén álljanak az emberek elé, és mondják meg, mire készülnek a térségben.

Szeretnénk világossá tenni, hogy a Tiszta Kezek Frakció mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a pécsiek hitelesen és tisztán láthassanak azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen ipari beruházásra is készül a kormány Pécs közvetlen szomszédságában. Minden lehetséges jogi és politikai eszközzel meg fogjuk szerezni ezeket az információkat, és a nyilvánosság elé tárjuk majd.

Hiszünk abban, hogy a pécsiek megérdemlik a teljes őszinteséget és a nyíltan, szabadon, könnyen elérhető információkat, különösen egy olyan ügyben, amely több generáció életét képes befolyásolni és hatással lenni arra.

Szeretnénk világossá tenni azt is, hogy a Tiszta Kezek minden olyan beruházást, ipari befektetést és iparosítást támogat, amely garantáltan biztonságos és nem árt sem az emberi egészségnek, sem a környezetünknek. Támogatunk minden olyan beruházást, amely képes hozzájárulni ahhoz, hogy a térség és az itt élők tisztességesen gyarapodni tudjanak, hogy városunk és a térség erősödni tudjon, hogy gazdasági ereje – és így megtartó képessége – fejlődhessen. Ez ugyanis városunk hosszú távú megmaradása érdekében elengedhetetlen. Nem fogunk azonban támogatni olyan beruházásokat, amelyek csak kihasználják az itt élőket, olcsó, eldobható és könnyen cserélhető humán erőforrásként tekintenek rájuk, és kockáztatják az egészségüket, valamint a környezetünk épségét, ez ugyanis a lassú kivégzéssel lenne egyenlő!

A Tiszta Kezek tehát ezen szempontok alapján képviseli a pécsieket. Üres politikai csatározásokban, szócséplésben, helyezkedésben, politikai tőke kovácsolgatásában, indokolatlan hangulatkeltésben, az emberek szándékos megtévesztésében nem veszünk részt” – közölte Bognár Szilvia a közleménye végén.

A teljes közlemény a Tiszta Kezek Frakció hivatalos Facebook oldalán olvasható.