Címlap Balhé Feljelenti a ...

Feljelenti a városvezetést és egy propagandistát is Kővári János, mert túltolták a BS-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különös, de politikai szempontból érthető és előre látható akcióval indult a keddi pécsi közgyűlés. A baloldali városvezető frakció képviselői egyenként kérdezték fel az ellenzéki képviselőket Novák Katalin kegyelmi botrányában”, és gyakorlatilag „pedofil mentegetőnek” titulálták az ellenzéki képviselőket – egyesével. Utóbbiak értetlenkedtek egy sort, hogy nekik ugyan mi közük van ahhoz, hogy Novák Katalin kinek ad kegyelmet és kinek nem, de ez nem hatotta meg a baloldali képviselőket, sem a polgármestert.

Kővári Jánosnak viszont elege lett, szerinte megrágalmazták, ő ráadásul keresztényként is megbántva érzi magát, ha azzal vádolják, hogy nem ítéli el a pedofilokat.

Úgy véli, igen álszent a pécsi városvezetés Novákos felkérdezése és állításai, hiszen éppen ők voltak azok, akik lehetővé tették, hogy önkormányzati intézményben rendezzenek zártkörő LMBTQ-partit a Pécs Pride alatt.

Ami egyébként akkor így sikerült:


Kővári emlékeztetett, az is majdnem átcsúszott Pécsen, hogy kiskorú gyerekeket érzékenyítsenek dragqueen-aktivisták. Ezt végül – Kővári szerint – ők akadályozták meg.


Kedden akcióba lendült a csak MSZP-pártlapként emlegetett propaganda, a PécsiSTOP munkatársa is, aki kamerával üldözte az ellenzéki képviselőket, és próbálta minél jobban belerángatni őket az ügybe. Kővári szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, bár részletesen kifejtette, hogy elítéli a pedofilokat, a propagandista videójában ennek éppen ellenkezőjével vádolta meg Kővárit. Őt rágalmazásért szeretné ezért a bíróság elé vinni az ÖPE várospolitikusa, a pécsi városvezetéssel szemben pedig – mert álláspontja szerint jogi szabálytalanságok tömkelegét követték el a „műsor alatt” – törvényességi eljárást kezdeményez.