Címlap Balhé Gyerekeket is...

Gyerekeket is várnak a pécsi LMBTQ-eseményre, ettől teljesen kiakadt az Összefogás Pécsért vezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezért arra kéri a polgármestert Kővári János, hogy "szerezzen érvényt a jogszabálynak", vagyis "tartsa be hivatali esküjét", és védje meg a gyerekeket. Péterffy Attila és az esemény szervezői egyelőre nem válaszoltak.

Amint arról a napokban beszámoltunk, a 3. Pécs Pride felvonulás és fesztivál előtt úgynevezett Szivárványos Napot is szervez a Freedom Club Magyarország és Amnesty International Magyarország az önkormányzati fenntartású Civil Közösségek Házában napokon belül. A nyilvános eseményre várják a gyerekeket is.


Az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) vezetőjénél, Kővári Jánosnál leginkább az verte ki a biztosítékot a Szivárványos Nappal kapcsolatban, hogy az eseményre „egészen kicsi gyermekeket is várnak, miközben dragqueen (vagyis ledér nőnek öltözött férfiak) ‘ruhakölteményeket’ terveznek és állítanak össze, és minden erejükkel a szexuális devianciát propagálják majd a szervezők. Csakhogy ez törvénytelen, ellentmond ugyanis a gyermekvédelmi törvénynek” – közölte.

A kép nagyítható kattintásra!

A hivatalos programban valóban az szerepel, hogy miközben a kisgyerekek ott játszanak, mellettük drag ruhakölteményeket kreálnak a többiek. Ezt írják a szervezők: „mindannyian egy nyitott, szabad és boldog Magyarországon szeretnénk élni, ahol nyugodtan megnézhetünk egy kiállítást fontos LMBTQ+ emberekről az ókortól kezdve napjainkig, miközben a legkisebbek egy kreatív sarokban töltik el az időt, a nagyobbak pedig akár kvízeznek, akár a drag fotósarokban kreálnak ruhakölteményeket.

Kővári szerint

„amitől korábban féltünk, és amit a szélsőségesek letagadtak, az mára tény lett. Immár a pécsi kisgyerekeket is nyíltan kipécézte magának az LMBTQ-lobbi, a baloldali városvezetés pedig asszisztál ehhez a háttérben és úgy tesz, mintha ehhez semmi köze nem lenne, pedig nagyon is van.”

Az ÖPE vezetője szerint a tervezett Szivárványos Nap megsérti a „gyermekvédelmi törvényt”, amely világosan kimondja, hogy tilos 18. év alatti gyerekeknek propagálni a homoszexualitást és LMBTQ-tartalmakat.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról nevet viselő törvény 6. paragrafusa egészen pontosan úgy fogalmaz például, hogy "e törvényben foglalt célok és gyermeki jogok biztosítása érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg".

Kővári ezért felszólította Péterffy Attila polgármestert, hogy „mint a város első embere, és nem mellesleg a Civil Közösségek Háza tulajdonosa és legnagyobb támogatója, szerezzen érvényt a törvénynek, és ne engedje meg, hogy egy tévúton járó szexuális kisebbség tehesse rá a kezét a pécsi gyerekekre és formálhassa, befolyásolhassa őket.

Polgármesterként, hivatali esküje is kötelezi arra, hogy betartsa és betartassa Magyarország alkotmányát és törvényeit. Tegyen is így végre! Elvárom, hogy Péterffy Attila haladéktalanul cselekedjen, és elvárom, hogy erről részletesen tájékoztassa a pécsieket is.
Védjük meg a pécsi gyerekeket és ne engedjük, hogy egy radikális és szélsőséges szexuális kisebbség zsákmányai legyenek!

– írta az ÖPE várospolitikusa.

Kővári János teljes levelét és érvelését itt lehet elolvasni, vagy letölteni:


Lapunk megkereste Péterffy Attilát, és az esemény szervezőit is, de kérdéseinkre cikkünk élesítéséig nem válaszoltak. Amikor megteszik, arról beszámolunk majd.

A városvezetés sehogyan sem reagált, de az Amnesty International Magyarország, illetve a Freedom Club reakciót ígért, ők kérdéseinket e-mailben kérték – először ugyanis a közösségi oldalon keresztül vettük fel velük a kapcsolatot, és ott küldtük el kérdéseinket privát üzenetben.

(Borítóképünk illusztráció, ismert magyar drag queen-eket ábrázol, akik tavaly a ZSÖK-ben mulattatták a zártkörű közönséget a 2. Pécs Pride után)