Címlap Balhé Felmentették ...

Felmentették a Volvo-ügy vádlottjait

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletében bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottakat a sokak által csak Volvo-gate-ként ismert ügyben. A vádhatóság fellebbezése miatt a per másod fokon a Pécsi Ítélőtáblán folytatódhat (amennyiben a szervezet nem jelent elfogultságot).

Mint azt a Pécs Aktuál korábban megírta,

AZ ÜGYÉSZSÉG SZERINT 606 MILLIÓ FORINTNYI VAGYONI KÁR ÉRTE AZ ÖNKORMÁNYZATI CÉGET A BUSZBESZERZÉSKOR,

“az I.r. és II.r. vádlott cselekménye a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás, míg a III.r. vádlott cselekménye a pénzmosás bűntettének a megállapítására alkalmas” – közölték korábban.

A fő vádlott Paiger István, a Tüke Busz korábbi vezetője volt (aki azonban idő közben elhunyt); a másodrendű vádlott Csengő András holland-magyar állampolgár, aki a vád szerint a buszokat szállító “pályázó gazdasági társaságot képviselte”, a harmadik vádlott pedig már kiszállt az ügyből, ő egy amerikai-német magánszemély volt, thaiföldi számlával, akinek a vád szerint Csengő átutalt 550 ezer eurót.