Címlap Balhé Fényes nappal...

Fényes nappal szexeltek a hajléktalanok Pécs belvárosában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fényes nappal kezdtek bele az intim aktusba Pécsen, egy belvárosi park zöld gyepén - derül ki a Blikk cikkéből.

Az emberek inkább elfordították a fejüket, rendőrt nem láttam. Megdöbbentő a belváros, tele emberi ürülékkel, szeméttel és hajléktalanokkal. Ez a szexelő pár is hajléktalan volt – számolt be a részletekről a Blikk olvasó-riportere.

A Blikk cikkéből kiderül, annak ellenére, hogy sokan végignézték és látták az aktust, senki nem szólt nekik.

A rendőrség nem indít nyomozást az ügyben, mivel senki sem tett feljelentést. A Blikk kérdéseire a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy „a vélelmezett jogsértés körülményeinek tisztázásához, illetve az eljárás megindításához a feljelentésnek tartalmaznia kell a feljelentett cselekmény helyét és idejét, az elkövetés körülményeinek leírását, továbbá a bizonyítási eszközök megjelölését, lehetőség szerint azokat eredetiben csatolva a feljelentéshez”.

Ennek egyetlen magyarázata van: A közszeméremsértés nem bűncselekmény, hanem szimplán szabálysértés és tettenérés esetén 10-150 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal lehet csupán büntetni. Ha valami oknál fogva a rajtakapás után sem ismernék el a cselekedetet, akkor a közterület-felügyelő vagy a rendőr szabálysértési feljelentést tehet, és ekkor duplája lesz a pénzbüntetés – mondta el Fridman Róbert ügyvéd.