Klára

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

“Nem szeretnék arra adót befizetni, hogy pár tucat foci-szurkoló egy fokkal kényelmesebb székeken szotyizhasson”

//
Kezdés

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

"Hogy miért vagyok az adóztatáspárti, államigazdaságok és baloldali gazdaságpolitika ellensége?

Hirdetés

Adott egy város, Pécs. Mindenki előtt ismert, hogy a dilettáns városvezetéseknek hála, nagyon nehéz gazdasági helyzetben van, magas az elvándorlás, kevés a munkahely, ráadásul a kormány az elmúlt időszakban is inkább vitt, mint hozott. Az utak többsége pocsék állapotban van, kevés a zöld-terület, nincs a városnak normális fürdője, nincs elég kollégiumi hely (az egyik pl három éve áll üresen), az M6 még mindig nem ér le a határig, és a reptér sem használható, mivel a futópályából hiányzik cirka ezerméter.

Adott egy foci-buzi, kádári-nosztalgiát meglovagló apa szerepben tetszelgő miniszterelnök, aki most nagy kegyesen ad a pécsi focira minimum 12, maximum 18 milliárd forintot, hogy a másodosztályú csapatnak legyen már egy szép új stadionja. Mert ez kurva fontos, ebben a városban nincs is más dolog, amire költeni lehetne.

Nem ám az oktatásba, a K+F-be, vagy egy szaros fürdőbe invesztálnának, ami később akár meg is térülhetne. Nem. Mi stadiont kapunk, kurva sok pénzért, és ide a rozsdásbökőt, hogy sem a kormánynál, sem a városvezetésnél, sem a PSN-nél, sem a PMFC-nél nem számolnak a fenntartási költségekkel, amik egy ilyen méretű létesítmény esetében évente nagyjából 300-500 millió körüli összegre rúgnak.

Egy Ákos-koncert kevés lesz hozzá, hogy ez az összeg fedezve legyen.

És azért az is világos, hogy az az 1-2 ezer szurkoló sem fog ekkora mennyiségű jegybevételt kitermelni. 19 hazai bajnoki mérkőzést fognak itt rendezni, ha minden mérkőzésen lenne ötezer néző, kétezer forintos jegyárakért, még akkor sem jönne össze a stadion éves fenntartása, és aligha lesz ötezer néző a PMFC meccsein. Arról nem beszélve, hogy csak az építés 12-18 milliárd, az az összeg soha a büdös életbe nem fog megtérülni.

Ismét csak azt tudom mondani, mikor legközelebb befizetitek az európai mércével nézve is nagyon magas adótokat, jusson eszetekbe, hogy redisztribúció így valósul meg: focival.

Nem a PMFC-vel van a bajom. Nem a sporttal. Nem a focival. De a professzionális sportban az államnak nincs helye és szerepe: az vagy működjön a piac által, vagy – amennyiben erre nincs igény, hiszen a szabadpiac soha nem igazságtalan, csak azt mutatja meg, hogy mi az ami kell a társadalom többségének, és mi az ami nem – ne működjön.

De én tényleg nem szeretnék arra adót befizetni, hogy pár tucat foci-szurkoló egy fokkal kényelmesebb székeken szotyizhasson.”

Vági Márton – Sportmanager / Facebook

A rovatban megjelenő nyílt és elérhető vélemények nem feltétlenül a szerkesztőség tartalmai, és nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját sem. Mégis törekszünk arra, hogy minél több releváns véleményt, állsápontot bemutassunk egy-egy témában azért, hogy az olvasók minél több nézőpontot ismerhessenek meg és szabadon eldönthessék, melyikkel értenek egyet inkább!


Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Fényes nappal szexeltek a hajléktalanok Pécs belvárosában

Következő sztori

Kemény éjszakája volt a pécsi tűzoltóknak!

Legutóbbiak innen: Arc

bool(false)