Ipoly

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Támogatja az új pécsi stadion építését a polgármester is

/

Orbán Viktor levelet írt, amiben megerősítette, támogatja a stadion építését, ezért "mielőbb jutassák el hozzá a részletes sportfejlesztési terveket".

Hirdetés

Hargitai János, országgyűlési képviselő árulta el, hogy sínen van a pécsi stadion ügye. Bemutatta azt a levelet is, amelyet a miniszterelnöktől kapott. Ebben Orbán Viktor elsőként gratulált a PMFC másodosztályba jutásához, majd azt írta, hogy

“A pécsi labdarúgás tisztelőjeként a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó kezdeményezésüket nem csak megértem, de kifejezetten fontosnak is tartom, így örömmel támogatom.”

Végül a miniszterelnök azt kérte, hogy “mielőbb jutassák el hozzá a részletes sportfejlesztési terveket”.

Az új pécsi stadiont egyébként nem csak a Fidesz politikusai “nyomják”, hanem maga Péterffy Attila polgármester is, aki támogatásáról biztosította a miniszterelnököt,

mégpedig egy közös levélben az országgyűlési képviselőkkel – kivéve Mellár Tamást.

A Pécs Aktuál úgy tudja, a tervek már készen vannak nagyjából, a stadion pedig a leendő Aquapark szomszédjában állna, az épülő Dárdai Akadémia közelében.

12-18 milliárd

A pécsi stadionról annyit már tudni, hogy a PSN részvételével egy bizottság javasol majd helyszíneket. Ennek három tagja lesz: egy építész, egy közlekedésmérnök és egy településfejlesztési szakember.

5-8 ezer fős lehet egyébként a létesítmény, ami 12-18 milliárdba kerülhet.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Szombaton nyit a sportuszoda

Következő sztori

Megvan az ország "gazdaságvédelmi költségvetése"

Legutóbbiak innen: Politika

bool(false)