Címlap Sport Megint hiába ...

Megint hiába reménykedtünk: elbukta Pécs az új futballstadiont! Boldog karácsonyt…

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pedig már kezdtünk bizakodni, hogy a közeljövőben tényleg kulturált körülmények között nézhetünk Pécsett futballmeccset. De erről le kell tennünk: a Magyar Közlönyben megjelentek szerint ugyanis a kormány visszavonta a PMFC új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló korábbi határozatát. Volt stadion, nincs stadion!

Megvolt már a helyszín (Pécsett a Bolgárkertbe tervezték), megvolt rá a pénz (legalábbis úgy tudtuk), megvolt az is, hogyan fog kinézni a stadion (olyan lesz, mint a Honvédé), és állítólag megvolt a kormányzati akarat is. Nos, ennek az egésznek most búcsút inthetünk!

A Magyar Közlöny december 24-én megjelent számában többszáz milliárd forint ide-oda csoportosításáról döntöttek, „mellesleg” pedig egy, a pécsieket érzékenyen érintő határozat is született:

visszavonták a PMFC új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló korábbi kormányhatározatot!!!

Azért ez felér egy jókora pofonnal! Hogy kinek szánják, az fogas kérdés.

A pécsi stadionért rengeteget lobbizott Hargitai János KDNP-s baranyai országgyűlési képviselő. Amikor kiderült, hogy megvan a kormányzati szándék, és lesz Pécsett új futballszentély, lapunknak nyilatkozva így fogalmazott:

„Egy korszerű stadion nem csak sportcélokat szolgál, és nem csak a sportolóknak – vagy szurkolóknak – fontos és hasznos. Ez egyben egy közösségi tér is, szabadidős, kulturális programok megrendezésére alkalmas helyszín is, amit Pécsett is eszerint alakítanak ki” – magyarázta idén márciusban.

Azóta az önkormányzat népjóléti és sportbizottságán döntés született arról, hogy pontosan hol épülhet fel a jelenleg a másodosztályban szereplő PMFC új otthona. Eredetileg kilenc lehetséges helyszínt vizsgáltak a szakértők, végül a nyugati városrészben elterülő Bolgárkertet találták a legalkalmasabb területnek – így a Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpont közvetlen szomszédságában kapott volna helyet a tervek szerint 8000 fő befogadására alkalmas, UEFA 4. kategóriájú stadion.

Amiből, ugye, nem lesz semmi!

A történtekkel kapcsolatban kerestük Hargitai Jánost, de nem tudtuk elérni. Amint sikerül, frissítjük cikkünket!