Címlap Hírek Jön az ónos v...

Jön az ónos veszedelem: ha tehetjük, ne induljunk útnak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombatról vasárnapra virradóan, majd egy nappal később is jelentős mennyiségű ónos csapadékra lehet számítani a déli országrészben, így például Baranyában. Aki teheti, inkább ne induljon útnak, mert vészesen csúszósak lehetnek majd az utak!

Tartós ónos esőre figyelmeztet az Országos Meterorológiai Szolgálat előrejelzése. Elsősorban a déli országrész lesz érintett, így például Baranya, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megye. A Mecsek északi lejtőin és Tolna déli területein, valamint az alföldi megyék déli részein lehet a legnagyobb mennyiségre számítani.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is figyelmeztetést adott ki. Miután helyenként akár öt millimétert meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat, nem kizárt, hogy harmadfokú, piros riasztás lesz érvényben. Ilyenkor az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak! Arra kérnek mindenkit, hogy elindulás előtt tájékozódjanak arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken,

ahol narancs, vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak!

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot!

Vigyázzunk magunkra és egymásra is az utakon!