Címlap Hírek Jócskán volt ...

Jócskán volt munkájuk a tűzoltóknak: egy győri lakásban az adventi koszorú gyulladt ki

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több tűzhöz és közlekedési balesethez is riasztották a tűzoltókat szenteste, írta az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja. Egy győri lakásban az adventi koszorú gyulladt ki.

December 24-én összesen 167 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 134 esetben tűzoltói beavatkozásra is szükség volt. Tűzhöz 45-ször riasztották a lánglovagokat, 36 épület gyulladt ki, 89 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

Akadtak kifejezetten a téli időszakra jellemző tűzesetek. Márianosztrán és Besnyőn is a kazán közelében tárolt tűzifa kapott lángra, Tiszapalkonyán pedig egy családi ház kazánháza gyulladt ki. Egy győri társasházi lakásban az adventi koszorú okozott tüzet.

Egy veszprémi bevásárlóközponthoz is riasztották a tűzoltókat, itt egy kartonokkal teli hulladéktároló kapott lángra. Huszonnyolc embernek kellett elhagynia az épületet. Hajdúböszörményben egy autóbontó műhely gyulladt ki, a négyszáz négyzetméteres épület kétharmada égett, egy gázpalackot mesterlövésznek kellett kilőnie.

Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban és ötszáz jármű áll készenlétben. Riasztást követően 120 másodpercen belül elindulnak segíteni oda, ahol baj van.