Címlap Balhé Fiatalok hang...

Fiatalok hangos csínytevései miatt álmatlanok a nyári éjszakák Kozármislenyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felhívtuk a Kozármislenyi Polgárőr Egyesületet és beszéltünk egy önkormányzati dolgozóval is, akik alátámasztották a bejelentést, miszerint éjszakai randalírozás miatt képtelenek pihenni a város lakói.

Az éjszakai csínytevések a nyári időszakban kezdődtek meg. Az arra járók és az utca lakosai panaszkodtak az éjszakába nyúló hangoskodás miatt, majd azt is hozzáfűzték, hogy másnap reggel alkoholfogyasztás jeleit és észrevették.

A Pécsi utca kerékpár ügyességi pálya előtti résznél éjjelente kamasz fiatalok szórakoznak azzal, hogy pille palackokat raknak ki az útra az autók elé.

Kulturális szabadidős tevékenységek miatt építették az ügyességi pályát, ahova a randalírozók menekülnek miután az általuk kihelyezett palackokon átmennek személyautók vagy távolsági autóbuszok.

-A közbiztonságot nagyon veszélyezteti ez a randalírozás. A fiataloknak hoztuk létre a parkot, hogy kulturáltan szórakozzanak, nem pedig azért, hogy veszélyeztetetté tegyék a közlekedést. Kötelességem volt a polgárőröknek jelenteni az esetet, akik nagyon komoly munkát végeznek itt Kozármislenyben és nagyon büszkék vagyunk rájuk de ők sem tudnak mindig, mindenhol ott lenni, ezért jelentettük be a csínytevéseket – mondta az önkormányzati dolgozó.

-Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, ha hasonló szituációt vélnek felfedezni azonnal jelezzék felénk, hogy elkerüljük a baleseteket – tette hozzá.

Egy helyi lakos azt is hozzáfűzte, hogy ezenkívül a hangos driftelések miatt sem tudnak nyugodtan aludni.