Címlap Balhé Gyereket zsar...

Gyereket zsarolt és fenyegetett Kertvárosban, 5 év börtönt kapott a férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két esetről is tudni Pécsett, amit elkövetett a férfi. Az egyik még két éve történt Kertvárosban, amikor megszólított egy gyereket azért, hogy adjon neki pénzt, mert csak így tud hazautazni a beteg édesanyjához. Ezután a gyereket követte és fenyegette is. De egy másik téren is hasonlóan zsarolt. Most 5 év szabadságvesztésre ítélték emiatt

Elsőfokon 6 év 8 hónap fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélték, most azonban

enyhítették a büntetését

annak a férfinak, aki először gyermeket, majd egy középiskolást is zsarolt és fenyegetett Pécsett.

Az esetről annyit tudni, hogy

Kertvárosban pénzt akart kicsalni egy gyermektől,

de miután nem kapott azzal fenyegette, hogy ő már ült börtönben, szóval jobb, ha engedelmeskedik. Eközben folyamatosan félelemkeltően gesztikulált a vádlott.

A gyermek a fenyegetés hatására mondta a vádlottnak, hogy patikába megy, majd a nála lévő pénzből a visszajárót a vádlottnak adja. A patika nem volt nyitva, így a vádlott a sértettnél lévő 5.000 forintos bankjegyet kérte azzal, hogy a felét a nála lévő pénzből visszaadja. A sértett a fenyegetés hatására átadta a bankjegyet, majd valamennyi pénzt visszakapott a vádlottól, amit félelmében meg sem mert számolni. A vádlott tovább követte a sértettet, akitől további 1.000 forintot kért vissza abból, amit ő adott. A sértett a fenyegetések hatására átadta azt, így nála ténylegesen 945 forint maradt. A vádlott 4.055 forint kárt okozott neki.

Volt egy másik eset is

Akkor egy középiskolás fiúhoz lépett oda, akitől

2.700 forintot kért, hogy a testvéreihez haza tudjon utazni.

A vádlott a járdán folyamatosan kísérte a sértettet, de ő kérései ellenére nem adott neki pénzt. Ekkor a vádlott közölte a sértettel, hogy 72 órás őrizetből szabadult, mert megvert négy gyereket, akik szintén nem adtak neki pénzt. A sértett a fenyegetések hatására felajánlotta a vádlottnak, hogy a vonatjegyet veszi meg neki, mire a vádlott fenyegetőbb hangnemben ismételte meg a sértettnek azt, hogy korábban milyen módon bántalmazott gyerekeket azért, hogy pénzt szerezzen. A sértett ekkor – menekülésképpen – bement egy közeli dohányboltba és értesítette a rendőrséget.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a napokban meghozott ítéletével a Pécsi Járásbíróság  ítéletét enyhítette. A 6 év 8 hónap fegyház és 7 év közügyektől eltiltást megváltoztatta: a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamát 5 – 5 évre enyhítette, továbbá a vádlottal szemben 4.055 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el – olvasható a Pécsi Törvényszék közleményében.