Címlap Balhé Háborognak Sz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Tájékoztatásul közlöm Önökkel, hogy az ivóvízminőség-javító beruházás után a víz nem fogyasztható” – írta a szigetvári polgármester közleményében, amelyben arról tájékoztatja a város lakóit, hogy hiába próbál lépni és intézkedni, a víz minősége nem javul.

Az ATV Híradója szerint a szigetváriak azt mondják, hogy már fél éve nem tudnak inni a csapból, a víz ugyanis szemmel láthatóan tele van üledékkel, zavaros és büdös is. Hiába forralják fel, marad ugyanolyan, mint előtte.

Az ivóvíz minőségét javító beruházás munkálatai még nem zárultak le, de az érintett lakótelepen a felújítás után rosszabb lett a helyzet. A kivitelező próbálta menteni a menthetőt, átmosták klórral, citromsavval a rendszert, de hiába.

Egy biztos, a víz jó minőségű volt, ami előtt elkezdték az ivóvíz-minőség javító beruházást. Jellen pillanatban a lakosság elmondása szerint sárga színű, büdös. Főzésre és fürdésre alkalmatlan, tehát úgy veszik az emberek az ásványvizet fogmosáshoz, meg a főzéshez, mert a csapból folyó víz erre alkalmatlan

– mondta Vass Péter polgármester.

A szolgáltató területi vezetője azt mondta, hogy jelenleg a a felújított rendszer próbaüzeme zajlik. Az már kiderült, hogy mi okozza a szigetvári vízproblémát. Kele János szerint vasbaktériumokat találtak kútban, amiket azonban többszöri fertőtlenítésre sem tudtak eltüntetni.

Az üzemigazgató azt is elmondta, hogy a munkát így nem tudják átvenni, és nem is fogják addig, ameddig nem lesznek fogyasztásra alkalmasak a vízminták.

(Illusztráció: Flickr)