Címlap Balhé Háború jöhet ...

Háború jöhet a tettyei Tüke Borházért?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Harc indulhat a tettyei Tüke Borházért, miután a pécsi önkormányzat újra fogja pályáztatni a borozó üzemeltetését. A legutóbbi városi közgyűlésen nehezen értették meg P. Horváth „ kis Petőfi” Tamást koalíciós partnerei is, hogy pontosan mit szeretne. De végül csak sikerült.

– Szekszárdi borokat árulnak a tettyei Tüke borházban – legalábbis ezt állította a legutóbbi városi közgyűlés ülésén P. Horváth Tamás képviselő (lenti képen), aki szerint a borozó üzemeltetési pályázatában komoly feltételekre van szükség, hogy a jövőben az eredeti célok megvalósuljanak. 

„A mostani gyakorlattal ellentétben ez egy méltányos feltétel lenne, hiszen

van nekünk egy pécsi borvidékünk, ami Szigetvártól Mohácsig tart, rengeteg kiváló borásszal. Méltányos dolog lenne, hogy ne szekszárdi bort áruljanak a Tüke Borházban”

– mondta közgyűlési felszólalásában P. Horváth Tamás.

A képviselő módosító javaslata szerint a pályázat elbírálásánál legyen feltétel az, hogy

“a pályázók vállaljanak köztelezettséget arra, hogy legalább 50 százalékban a pécsi borvidék borait árusítják”.

Információnk szerint már többen kinézték maguknak a tettyei Tüke Borházat, ezért komoly küzdelem indulhat a vendéglátóhelyért, amelynek egyébként a bérleti díja is kedvező a többi vendéglátóhelyhez képest.

Fotó: Kalmár Lajos

Az eredeti terv nem jött be

A Tüke Borház 2010-ben nyílt meg, az akkori újságcikkeket szemezgetve világosan kiderül, hogy a pécsi önkormányzatnak milyen céljai voltak a borházzal: 100 százalékban pécsi borokat és pezsgőt árusító helyet képzeltek el. Hát ez azóta se jött be!

Letiltott nyilatkozat

Kerestük a Tüke Borház jelenlegi üzemeltetőjét, találkoztunk is vele személyesen. A férfi hosszan reagált lapunknak P. Horváth állításaira, de kimondottan megtiltotta, hogy bármit is leírjuk az elhangzottakból!

Így sajnos nem tudjuk ismertetni az ő álláspontját.

Borászatok nélküli borlap

A borház internetes oldalán is elérhető itallapja egyébként önmagáért beszél. Ezen csak a borfajták vannak feltüntetve, a borászatok neve viszont egyik bornál sem szerepel. Vagyis csak akkor tudható meg, hogy mit iszunk, amikor a pincér kihozza a bort.

A Tüke Borház pályázata egyébként két másik vendéglátó ipari egységgel együtt került a közgyűlés elé, de az előterjesztés kidolgozatlansága miatt Péterffy Attila polgármester javaslatára egyelőre elnapolták a döntést. Ez a március 10-i közgyűlésen várható.

Szavazás

Egyetért azzal, hogy több pécsi bor legyen a Tüke Borházban?