Dalma, Izabella

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javítóba kerülhetnek a baranyai karós rablók

//

A Pécsi Járásbíróság a 2020. május 22-én megtartott előkészítő ülésen meghozott ítéletével rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt az elsőrendű fiatalkorú vádlottat 3 év, míg a másodrendű fiatalkorú vádlottat 2 év 6 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte.

Hirdetés

A bíróság megállapítása szerint a két fiatalkorú vádlott elhatározta, hogy egy barcsi parkban fognak kirabolni egy járókelőt.
Tavalyi év nyarán, 2019. július 5-én véghez is vitték a vádlottak tervüket, egy barcsi kivilágítatlan parkban éjszaka, karóval felszerelkezve támadtak meg egy arra sétáló lakost.

A bűncselekmény elszenvedője próbált felajánlani 1000 forintot a vádlottaknak, de mikor kivette pénztárcáját a táskájából, az elkövetők kikapták a kezéből azt, majd elfutottak a helyszínről. A pénztárcában a sértett iratai és 30 ezer forint volt.

A lopott pénzből a közeli kisboltban édességet és energiaitalt vásároltak.

A rablás előtt egy hónappal, egy részeg férfit bántalmaztak és vették el a zsebében lévő 1500 forintot. Megvárták, míg a buszmegállóba érkezik az áldozat, majd fojtogatni és ütni kezdték.

Az ítélet egyelőre még nem jogerős.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

A világhírű Jazzdobost gyászolja a zenei világ

Következő sztori

Kövér László megsértette a sajtószabadságot - Pécsen is hasonló a gyakorlat

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)