Címlap Balhé Kétnapos busz...

Kétnapos buszos sztrájk lesz Pécsen napokon belül

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi Helyi járat autóbuszvezetői január 28-29-én két napra beszüntetik a munkát!

A mai napon megtartott bértárgyaláson a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója 17,7 %-os alapbéremelésre tett javaslatot, amit a SZAKSZ nem fogadott el, mivel már korábban közölte a munkáltatóval, hogy 20 %-nál kevesebb alapbéremelésben nem tud a munkáltatóval megállapodni – jelentette be a nagyobbik szakszervezet. Azt írták még egyebek mellett, hogy a Személyszállítási törvényben előírtakat

a Tüke Busz Zrt. köteles betartani és a sztrájk idején kimaradó járatokról az utazóközönséget a munkabeszüntetés előtt két nappal tájékoztatni.

Abban az esetben, ha az elégséges szolgáltatást a Tüke Busz Zrt. hibájából a sztrájk idején nem tudjuk biztosítani, akkor ezért minden anyagi felelősséget a munkáltatóra, tehát a Tüke Busz Zrt-re hárítunk át – tette hozzá a SZAKSZ elnöke, Dobi István.

A teljes poszt itt olvasható:


A szakszervezet szerint

A CÉLJUK AZ, HOGY 2 FORINTTAL TÖBBET KERESHESSENEK A SOFŐRÖK, MINT A VOLÁNNÁL,

ehhez viszont 25%-os alapóradíj-emelésre lenne szükség. Vagyis a mostani bruttó 1800 forintos díj helyett kérnek bruttó 2250 forintot – magyarázták.

Szerintük ez mindenképpen kell ahhoz, hogy megállítsák az elvándorlást a cégtől, és új sofőröket találjanak, akik hajlandók munkába állni a Tüke Busznál – így garantálva azt, hogy folyamatosan menjenek a városban a járatok.